måndag 30 juli 2018

När man får skörda det man sått

Oj sån glädje vår trädgård ger mig. 
Speciellt just denna tid när man får börja skörda det man gått och sått, påtat på med och vattnat i flera månader. Tomaterna mognar en efter en och gurkor får vi så vi knappt hinner äta upp dem. Morötterna är ännu små men oj så goda tycker både jag och barnen, och jag har sått dem så tätt så de mår bara bra av att gallras ur lite. Även smultronen och hallonen går hem hos både stora och små! Jordgubbarna hinner jag knappt med och tyvärr har också getingarna hittat dem nu, så det är lite surt. Galningar till getingar vi har i år alltså, de är ju överallt! 

Zuccinin hade jag nästan glömt bort och upptäckte enorma.. frukter? grönsaker? igår. Blir att fixa till nåt av dem snarast! Nån som sitter inne på nåt tips?


Tidigare ikväll hade vi tänkt ta oss ett dopp vid fäboda men det började åska enkom tills vi kom dit, bara att svänga hem igen! Sami cyklade båda vägarna och drog sen en kort träning på uppfarten, som Noel sen tog över, hahah.


Jag orkar mig inte till boxen på wod i denna hetta, kände i förmiddags redan hur jag började må illa av att bara stå stilla! Men nu ikväll när temperaturen sjunkit några grader drog jag mig ut på en kvällslänk, och så skönt att röra på sig ändå. Nu är det bara tre veckor kvar till Toughest också så det är väl på tiden att träna lite löpning, heheh!

2 kommentarer:

  1. Det var fina grödor du har! :D De där zucchinisarna är så snygga också! Det är gott att steka zucchini, och så brukar min mamma göra en potatissallad med zucchini istället för potatis (zucchinisallad?) som är så otroligt god! Den hittar här http://fiskensvea.blogspot.com/2010/05/valborgsbuffe.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, ska se om jag skulle ta o prova de nån dag! :)

      Radera