onsdag 18 juli 2018

Hellepäivät

Huh, denna värme! "Men nu ska vi inte klaga!!" hehh, hör den meningen till lust och leda. Får nog bara ta och konstatera att jag är en person som klagar året om. :)))

Syrran och jag for i förmiddags till Kokkola för att hitta bröllopsoutfit åt mig tills nu på lördag när vår bror gifter sig i Kristinestad! Första gången på shopping i Kokkola utan barn sen Noel föddes och jag tror jag hittade en vinnare men som jag ännu ska sy in lite, och så ska pojkarnas överdelar inhandlas, nya trosor som inte syns genom byxorna köpas, ögonbrynen vaxas.. huh, får nog göra en lista för att komma ihåg allt! Dessutom jobb både torsdag och fredag kväll så får nog försöka öka på effektiviteten under lediga vakna timmar.

Här hemma i stan där luften står extra stilla borde det knappt vara lagligt att befinna sig dessa varma dagar. Idag flydde vi hemmet till Carros som har ac och man nästan fick frysa om fötterna hahah! Kom en värmevägg emot en när man steg ut genom dörren igen sen. Imorgon blir det nog ett dopp i det blå för hela familjen från förmiddagen om jag får bestämma!

Min träning får utebli nu tills värmen lugnat sig lite. Tränade i måndags men huhhu alltså nej, not worth it. Sån jäkla äckelkänsla i hela kroppen av svett och värme och man vill bara krypa ur sitt egna skinn!

Ikväll for jag, Sara och Nathalie till Saras villa för bastu- och grillkväll, minus bastu. Bara att hoppa i havet och sätta sig i stolar i solen efteråt så var värmen helt tillräcklig! Vår andra kusin Martina joinade oss sen också och det blev en spontan kusinträff med avbrott för dopp i det blå emellanåt. Väldans trevligt!


Nu är trädgården vattnad, onödigt att göra det på dagen när vattnet ändå torkar bort direkt! Nu får blommorna och växterna dra i sig under natten så de orkar imorgon igen! Sami hoppade på cykeln och for o träffade vänner och jag ska sätta igång nån serie innan jag drar mig till sängs. Gonatt!

2 kommentarer:

  1. Jag klagar så mycket jag vill. :P Det är lite knasigt egentligen hur det å ena sidan pratas om "SUPERVÄDER", "vi ska inte klaga" etc. samtidigt som tidningen rapporterar från jouren som fått rusning pga gamlingar med värmeslag och djurägare som drabbas av brist på hö... /Janina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men precis! Nån enstaka supervarm dag är man glad åt men nu börjar det nog gå till överdrift..! Var i jobb ikväll och tycker så synd om åldringarna som blir så trötta o hängiga av värmen, och då det inte finns ac i rummen/lägenheterna, så det blir som bastun då de försöker vädra men uteluften bara gör det ännu varmare, huhhu!

      Radera