söndag 20 maj 2018

Trädgårdsintresset växer

En gungställning och en odlingslåda rikare har vi blivit i helg, helt gratis!
Okej, dedär 675litrarna jord som det tog för att fylla pallkragen var inte gratis men annars så. En lekstuga skulle vi också fått av vänner men den visade sig vara så svårflyttad så den får va'. 
Sami frågade för några dagar sen av våra grannar om vi får köpa deras gamla gungställning, och vi fick ta den bara vi flyttade den själva. Ett plus med att ha typ 40år äldre grannar med utflugna barn!


Pallkragen fick vi av mamma då pappa hade snickrat ihop en för mycket. Förra året odlade jag knappt några grönsaker alls och i år satsar jag bara på sånt som jag vet att har åtgång, så som morötter, rödlök, gullök och dill. Av mamma fick jag en förodlad zucchiniplanta att prova på också, zucchini är också nåt som vi ofta har i kylskåpet under grillsäsongen så egenodlad sån vore kul! I odlingslådan fast i terassen odlar jag två olika plocksallader, spenat och ruccola, och i mina två mindre pallkragarna har jag rabarber i en (en hallonbuske håller på tar över där rabarbern annars växer) och frösådda sommarblommor i den andra.


Grönfingrade förståsigpåare tycker säkert att jag satt raderna för tätt och det måhända vara så, men jag kör lite på känsla och vill ju odla så mycket som möjligt på den lilla plats jag nu har. Att köra på känsla har ju funkat hittills in this garden of ours så va ska int e taa se!


Min mamma är ju trädgårdsintresset själv och idag föreslog hon att vi skulle åka en sväng till Bennäs och Garden Flora plantskola/trädgårdsbutik som öppnat där. Bl.a en massa roliga tomatsorter fanns att köpas där och bara jag skulle ha ett växthus att odla i skulle nog fler ha fått komma hem! Men endast en Bloody Butcher blev det, som ska klara sig utomhus på skyddad plats och ge tidig skörd av körsbärstomater! 


Ikväll har jag klippt gräset och kunde konstatera att jag trivs bara bättre och bättre i denhär trädgården vår. Om vi skulle hitta nytt hus tror jag nog det är bakgården jag skulle sakna mest från dethär stället!

4 kommentarer:

 1. Hur långt grävde ni ner gungställningen? Och har ni nå brädor fast där under jorden? Vi har fått en gungställning och svärfar menar att vi måst gräva ner den 1 meter men ja tycker de låter lite lite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, vi har inte grävt ner den alls! Vi ville först känna efter om den faktiskt ska stå där den står och när vi satte till bräder där uppe så blev den nog så stadig så åtminståne våra barn får absolut inte gungat omkull den, så har svårt att tro att vi kommer komma oss till att gräva ner den heller!

   Radera
  2. Tack för svar! är själv så nojjig över om vi grävt ner vår tillräcklig (ser ut som er) efter allt va man har hört om gungställningar som har vinkat.

   Radera
  3. Ja, nå vår rör sig inte en mm heller fast Oliver gungar så hårt han vågar så for now får den nog bara stå. :) Får se sen när barnen blir större om vi behöver gräva ner den, det syns ju där på stolparna hur långt grannarna har haft den nergrävd så vi går väl typ efter samma isf..

   Radera