torsdag 31 maj 2018

Inte som planerat ang. städning och dagis

Idag hade vi en hemmadag och jag hade tänkt städa huset riktigt ordentligt så jag bara behöver ta en snabbomgång på lördagmorgon innan första kalasgästerna kommit. 
Nå, har vi städat? Svar: nej.

Istället har vi varit ute på gården, cyklat/gått omkring på vägarna, varit till Aspegrens trädgård o sett på kaninen, hönorna och tuppen, lekt i en park, fixat ljudeffekt till balanscykeln och cyklat/gått omkring lite till, bakat en tårtbotten och till sist ikväll for jag och Oliver och hämtade upp min kusin Sara för att åka o spela lite fotboll.. Ett målskott hann Oliver med innan han sprang efter bollen och stupade framåt med ansiktet i en stor betongbit och vi fick åka hem igen med blod rinnande ur mun o näsa.. Inga stora skador som tur, endast lite uppsvällt här och där o småsår men så ack så surt då han pratat om att träffa Sara hela dan!


Idag fick vi dagisbeslut om Oliver och han fick plats på ett annat dagis än vi önskat, vilket först kändes lite surt men nu helt okej. Han kommer börja i en 3-5åringsgrupp vilket känns bra, han leker nog hellre ändå med äldre barn och jag tror säkert han kommer ha roligt! Han blev nästan sur när vi pratade om dagis och han inte fick börja redan idag, hahah! Dock kom inget beslut om Noel? Hoppas bara att de får börja i samma för att föra till två olika ställen på morgonen tycker jag nog låter onödigt omständigt.. Hur mycket skola/jobb jag kommer ha i höst är också ännu väldigt oklart men jag hoppas få mer klarhet i det inkommande vecka.

6 kommentarer:

 1. Vi har våra barn i olika dagis.(tvillingar dessutom) Omständigt jo, men fick vara glad att fick plats alls då det var platsbrist och nu är jag glad att då de båda får vara sig själva (inte bara ”tvillingarna 1 & 2”) på sina dagisar och båda trivs så bra:) . De gör så gott de kan då de delar ut och ordnar dagisplatser åt stadens barn, och försöker så långt det går placera enligt önskemål. Men ibland lyckas det inte, och det är synd men de har iaf försökt.. // en som är nära vän med en som jobbat med just detta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väl så, bara de får vara i dagis så man får vardagen att fungera så får man va glad.. man vänjer ju sig med det mesta! Säkert inget lätt jobb att dela ut platserna, är glad att det inte är jag som behöver göra det heheh

   Radera
 2. Vad ska du studera? intressant! :o Har missat det om du redan skrivit om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog bara laga färdigt mina påbörjade närvårdarstudier så det är int så spännande 🙄😅

   Radera
 3. Såg din instastory angående dagis. Min svägerska fick också ett år ett dagis i andra sidan av stan, dessutom två platser. Hon ringde och klagade och det visade sig att de hade råddat totalt med sitt beslut! Sist o slutligen fick de den plats de önskat... Fråg upp iallafall, konstigt redan att samma barn fått två platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja ringd så de blev fixat o båda slapp till samma, int ti de vi önskat men är nog helt nöjd ändå! 😊

   Radera