tisdag 17 april 2018

Ständigt grönare fingrar

- Inlägg i samarbete med Glas Service Lund

Nåt jag blir mer och mer intresserad av för varje vår som går, är att driva upp plantor från frö! Första året sådde jag bara direkt utomhus på friland i nån kruka och blombänk, hälften frös bort då jag sådde för tidigt och andra hälften växte sen så jag inte hann med heller. Det blev lite att jag sådde vad som helst som vi inte ens ville äta bara för att få se nånting växa, hahah! Vartefter åren gått har intresset växt och både förra året (förra årets dog dock mest också då jag satte ut dem för tidigt heheh *rookiemistake*) och i år har jag faktiskt försått lite frön med mer eftertanke om vad jag sen faktiskt vill ha för grödor och blommor också!


Man lär sig av sina misstag heter det ju, och i år kommer jag nog vänta tills det helt säkert hålls på plussidan av termometern om nätterna innan nånting får flytta ut! (Lär väl få ut det i augusti typ då heheh) Nytt för i år är också ett litet drivhus som de hos Glas Service Lund designat och tillverkat i klar akryl som jag har för att verkligen ge bästa möjliga start i livet åt mina små gröna!


Det lilla drivhuset är som sagt gjort i klar akryl och är lätt att plocka isär ifall man vill förvara det mindre när det inte är i användning. Bredden är ca 42cm, djupet 22cm och höjden mäter 28cm. Det kommer med två hyllplan att ha växterna på, och den övre hyllan kan även enkelt plockas bort ifall man vill ha nån lite större kruka eller växt där i, som på bilden här under! 


Glas Service Lund är förresten ett familjeföretag här i Jakobstad som fokuserar på tre huvudsakliga områden; glas, inramning och solskydd, både för privatpersoner och företag. Deras verksamhet började redan år 1957 här i stan och nu är det till största delen grundaren Hasses söner och barnbarn som jobbar inom företaget! 
Butiken hittar ni på Jakobsgatan 11 och den är öppen vardagar 8-17 samt lördagar 10-14 (juni-augusti lördagsstängt).
De hittas även på facebook och instagram!

I butiken kan man förutom det lilla drivhuset även hitta ett brett sortiment av konstnärsmaterial, rullgardiner, speglar, fönstertillbehör, presentartiklar och presentkort! Det ryktas även att det kommer komma upp en webshop mot slutet av sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar