torsdag 5 april 2018

Ett vessadopp och en laptop

Igår hände det både bra och pissdåliga (bokstavligen) saker på elektronikfronten.

Det började med det dåliga när vi var hos Fia och lekte på förmiddagen, och jag som ibland förvarar min telefon i bakfickan på jeansen skulle gå på wc. Jag tog upp vessalocket, svängde mig, öppnade byxorna och drog ner dem, hörde PLOPP, och satte mig ner. Gick väl en fjärdedels sekund innan jag kom på varifrån ploppet uppstod.. Mm-hmm, där låg den juppinallen och chillade på bottnen..!
Hade nog gett upp hoppet om den redan då den efter torkförsök betedde sig jättekonstigt på eftermiddagen, men efter att den stått och torkat några timmar till så funkar den normalt igen! Hurra!

Redan andra gången samma telefon är och simmar i en toalett men kanske jag lär mig så småningom.. och dagens telefoner verkar ju ändå vara tåligare än man kunde tro!

Jag var nog berädd där ett tag att på samma gång som jag ska med Noel till sjukhuset i Kokkola idag ta ett varv och köpa ny telefon, men hade inte jättestor lust med det eftersom...


Vi just köpt ny laptop som vi fick hem igår!
Vår kära förstföding tappade gamla datorn i golvet redan för typ ett halvår sen så wifin gick sönder och accun har varit kaputt redan flera år, själva datorn närmar sig redan 7-8 år så det var nog dags att skaffa ny så man inte behöver ha två sladdar hängandes efter sig vart man än går med den och få hjärnsläpp varje dag då den var så långsam..!

Så en Lenovo blev det denna gång. Hann nog nästan ångra vårt köp igår redan då wifin inte ville funka och ljudet bara skrålar när man jämför med vår gamla Sony Vaio.. Dock är nya mycket tunnare och lättare och nätet är nu i skick, men ljudet finns det inte mycket att göra åt ifall man inte vill ha externa högtalare eller hörlurar (med hörlurar kan man inte äta chips så det går ju naturligtvis bort heheh).. men kanske jag överlever! Resten av datorn är jag helnöjd med!

2 kommentarer:

  1. Har å Lenovo å tyckt ede sama om ljudi till att byri me. Men så efter tri vikor fick a na systemfeil å ljuduppspelningen försvann helt!! Supporten skicka länk att ladd ner ny programvaro. Efter vi fick e å funk igen vart int e tänkt på kvalitén så myki mer.. ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nänå ljud me dålig kvalité e väl förstås bättre än int na ljud alls :D

      Radera