onsdag 28 mars 2018

Thule Urban Glide

Nu känner jag att jag har hunnit testa vår nya Thulevagn lite mer, om än inte på nån riktig länk än då jag inte kommer mig för att springa nu på vintern, ska dock börja så fort marken blir bar (måste ju laga konditionen i skick inför Toughest i augusti!)! Men jag kan  nog ändå redan säga att jag fortfarande är helnöjd med mitt köp. Den är lätt men känns ändå stadig med de stora hjulen, och handtaget får jag tillräckligt högt och till och med högre än jag behöver, fastän jag är 182cm lång! 


Förvaringskorgen undertill är stor och rymmer verkligen allt jag behöver ha med. På våra promenader brukar jag ha med ett akut-kit med ett par blöjor och våtservetter, en extra filt och kameran. Älskar att det går att sätta fast luckan så ingen snö slipper dit! Även där bak på ryggstödet finns en nätpåse där man kan förvara det som behöver vara mest lättillgängligt.


Ryggstödet får man enkelt ner i liggläge med en spännrem och inuti finns 5punktsbälte, dock har jag reagerat på att den är ganska bakåtlutad även när man har det som mest upprätt, Noel bryr sig inte men Oliver vill hellre sitta rakare i ryggen än vad den går att ställa. Var faktiskt förvånad över hur bra Noel passade i den redan första gången vi testade! Jag är inte van att behöva använda bälte i vagn då Oliver aldrig varit nån klättrare och inte ens försökt slippa ur nån vagn han blivit satt i, så jag har aldrig haft behov av att spänna fast honom heller, men i denhär är det såklart viktigt då det inte finns nån båge framför som håller barnet från att ramla ur.

Ovanpå sufletten finns en lucka med magnet och tittfönster under så man enkelt ser om barnet t.ex. sover eller har solen i ögonen. Sufletten kan man dra ända ner där fram, då kommer det såklart en glipa där uppe men det är verkligen en bra grej att jag lätt kan dra för så Noel inte har solen i ögonen eller om det blåser rakt framifrån, då man ju inte kan svänga på sittdelen och förhindra det på så vis. 


Framhjulet går enkelt att låsa genom att vrida på den blåa lilla grejen. När man joggar med vagnen ska framhjulet vara låst för att den ska vara stabilare och när man går kan man ha det rörligt vilket gör att den svänger otroligt enkelt.


Den är superlätt att vika ihop och kan förvaras stående så inomhus (perfekt i vår lilla bunker till hus) och behöver man ha den ännu mindre t.ex i bilen så klickas bakhjulen enkelt bort!

Jag hade tänkt att vi skulle ha kvar Gessleinvagnen så länge det ännu är snö ute då den är suverän på snöiga vägar, men jag har faktiskt blivit så positivt överraskad över hur lätt även denna rullar i lite snö, så Gessleinen har bara lämnat inomhus på senaste tiden. Noel sover forfarande i den på dagarna (han sover ju typ endast inomhus) men lite senare i vår blir det nog att sälja bort den. Är nån intresserad av den (Gesslein f6 2015) är det bara att hojta till på mejlen eller privat på fb!

5 kommentarer:

 1. Vannifrån köpt du, jämförd du priser hos olika företag? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo har no haft den i tankarna ett tag o frågat i fysisk butik också, men absolut billigast hade de på jollyrooms rea för ett tag sen så då slog ja till för.. 389e ele nå sånt? :) normalt ha den vari 499-550e

   Radera
 2. Nu måste jag fråga: Hur lågt får man handtaget ställt? Är såpass kort själv så jag håller på att bli galen på att nästan inga handtag går att ställa tillräckligt lågt för att det ska vara riktigt bekvämt att skuffa.. Att man sen knappt ser över de flesta vagnar dessutom är en sak för sig : D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går nog att ställa jättelågt, så att de far rakt neråt från där var man ställer de! Jag har lagt ner de åt Oliver nån dag då han ville skuffa inomhus o såklart måsta han ha armarna lite uppåt men tror nog att man får de riktigt bra åt en vuxen fast man e kort! 😊

   Radera
 3. Hej funderar om dina händer har blivit bättre se du fråga om tips

  SvaraRadera