tisdag 13 mars 2018

Tar vara på hemmadagarna så länge vi har dem

En helfin dag hemma med sönerna, förutom en timme fysioterapi på förmiddagen och en sväng till Larsmo på kvällssidan! Noel är så jätteuppmärksam på omgivningen nu för tiden, har alltid koll på var jag och Oliver är och vad vi gör och vill helst vara mitt i smeten och medverka enligt bästa förmåga! 


Noel har dock blivit ganska reserverad och lättskrämd när det kommer till såna han inte ser så jätteofta, t.ex. mommo och moffa, och även hos fysioterapeuten tar han till lipen om det inte bara är mammas famn och händer rör honom, han som alltid varit så bra kompis med Anki! Minns så tydligt att Oliver också hade en sånhär period som liten, och det är ju helt vanligt att det kommer i samband med utveckligen så det är bara att finnas där och ge trygghet och stöd så går de väl för det mesta om sen efter en tid.


På eftermiddagen var vi ute i 1,5 timme innan Sami kom hem, Noel satt för första gången i babypulkan och tittade på medan jag och Oliver skyfflade snö (i motsatta riktningar heheh) från uppfarten.


Så roligt att Noel börjar bli så stor efter vad som känts som en evighetslång spädistid! Dock känns det inte helt hejsan att han blivit så stor att han kommer börja dagis till hösten. Ansökningarna är inskickade för båda pojkarna och fastän vi har både våren och sommaren framför oss här hemma ännu före den tiden tar vid så vet man ju att det kommer gå på två minuter så har vi hösten här!

6 kommentarer:

 1. Varför lägger ni Noel i dagis redan till hösten då oliver fått vara hem tills han är 3? Eller var oliver bara hemma för att ni fick Noel så tätt inpå? Skulle han annars också ha börjat vid 1 år? (Inget elakt menat utan är bara nyfiken i en strut)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Oliver hade nog absolut varit i dagis länge redan om vi int sku ha fått Noel. :) Tror nästan vi skulle ha lagt honom i dagis o jag börjat arbeta mer när han var 1,5 om ja int sku ha vari gravid då. Nu har ja haft mina studier på paus redan 3år så de känns som att ja måst böri ta tag i de ifall de ska bli av, o de känns int längre lika ekonomiskt hållbart att ja bara sku va hemma mer heller, så ja kommer börja hoppa in o jobba nog redan i vår/sommar när sami e ledig! :)

   Radera
 2. Åh ska di också börja i dagis till hösten? Vart har ni sökt? 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyrkostrand daghem 😊 vart ha/ska ni sök åt Vera?

   Radera
 3. Ja, va kul! Vi har också sökt ti kyrkostrand, och satt västermalm som alternativ. Men hoppas nog på kyrkostrand, vi var dit på besök och alla tanter var så härliga! (de har ja nog förstått att de är på västermalm också men vi var i princip bara på rundvandring dit så vi prata int riktigt me nå tanter) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåmen va skönt att hör att de verka bra! :) Vi ha ju faktiskt int ens vari o kolla nånstans, tog nu ba de som va mest på vägen då ja ska ti skolan o sami ti Snellmans.. :D

   Radera