torsdag 1 mars 2018

Saknaden som kommer komma

På lördag förmiddag åker Sami och Oliver iväg till Vuokatti EN HEL VECKA. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det faktiskt. Noel och jag har ju såklart möjlighet att åka med men väljer att stanna hemma då det känns som att kombon med bebis som ändå inte får nåt ut av resan + moder som hatar snö och kyla och blir så stressad av att bo så tätt inpå en massa andra människor, blir bäst hemma i vårt lugna hus. Samis familj åker varje år till olika skidorter och jag har åkt med några år men oftast stannat hemma. #kulmänniskajagär

Oliver 8 mån och jag när vi var till Lappland senast, februari 2016

Och det ska bli rätt skönt faktiskt, att bara vara jag och Noel och vi får komma och gå som vi vill utan att behöva fundera desto mer under hela veckan. Men det jag redan känner att är jobbigt är hur mycket jag kommer sakna Oliver! (3x gråtemoji) Jag har endast en gång tidigare varit ifrån honom en vecka i streck, och det var när Noel var sista veckan i Oulu innan han flyttades till Kokkola. Jag grät ju hur många gånger som helst varje dag (också pga massa annat förstås) och började storböla när sköterskorna frågade hur gammalt barn jag har hemma. Roligare omständigheter såklart denhär gången, och så har han både pappa, fammo och favoritkusinen Alex (vet inte om favoritregeln med barn gäller även för kusiner (dvs att man inte borde ha nån) men Olli doesn't give a shit - Allu är bäst) runt sig som han kommer stortrivas med men en vecka känns nog jättelänge att vara ifrån honom ändå.


Men ja, det är ju mitt beslut att jag och Noel stannar hemma så jag får ju bara finna mig i att det kommer bli jobbigt också. Tror nog Oliver kommer sakna oss också men kan tänka mig att de kommer ha fullt upp hela dagarna med massa roligheter så tiden kommer säkert gå fort för dem! Skulle jag och Noel vara med blir det ju ändå mest att stå på sidan och titta på vilket inte känns lockande alls så jag tror nog det blir bäst såhär ändå, tänk vad jag kommer hinna städa ordentligt när ingen drar fram allt direkt igen och hur många kaffekoppar med vänner vi kommer hinna med (har redan förvarnat att vi troligtvis kommer va ganska needy heheh). Jag kommer ju dock inte kunna träna i boxen på hela veckan men får ta nån powerwalk medan Noel sover i vagnen istället.Imorgon ska jag krama Oliver så mycket jag bara hinner så jag får tankat närhet från honom för hela veckan! (får se hur medgörlig han är med det heheh..)

6 kommentarer:

 1. Tänk på att det skapar minnen för Oliver, hur vill du han ska komma ihåg resorna senare i livet. För Oliver skull sko ja nog följa med iaf. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet int va du minns men åtminståne jag minns inget från när jag var två-tre år, så han kommer knappast minnas dethär sen i vuxen ålder heller. Jag är absolut inte emot familjesemestrar men hellre ser jag ju då att vi åker nånstans dit alla vill o känner att de kommer ha kul, och då Noel inte trivs i bil känns det onödigt att tvinga honom att sitta o skrika i 4h fram o tillbaka..

   Radera
  2. Hååhh, lämn hejm du me gott samvet!

   Radera
 2. Säger samma som Alice!!

  SvaraRadera
 3. Lämna hem med gott samvete säger jag också!!

  SvaraRadera