söndag 11 mars 2018

När man jämförs mot sin vilja

Efter en hel vecka utan träning (4min tabata magövning och några promenader räknas inte i min bok heh) var det så skönt att komma sig iväg i förmiddags och träna en svettig "wod green"! De har nu för tiden också vissa träningar helt utan skivstång i boxen, så känner man sig osäker på det kan man alltid träna på green wodarna där det är mer kroppsvikt (min svaghet), kettlebells, wallballs och sånt. Jag älskar ju träning med tung skivstång men kan helt förstå att andra kan tycka det är skrämmande. Min kondition är ju dock nåt jag borde förbättra så då känns det ändå nyttigt att varva med andra träningar emellanåt.

Jag har ofta svårt för att komma mig iväg o träna från förmiddagen, tränar hellre på eftermiddagen eller kvällen, men idag var det lätt att komma iväg, om inte annat så bara för att få va barnfri en timme efter att ha haft den lille nära 24/7 senaste veckan!


Jag skriver egentligen inte så mycket om min träning här mer. Delvis är det ett medvetet val och delvis har det bara blivit så då det inte finns supermycket att skriva om när jag tränar crossfit, och jag sällan har foton som passar till inlägg. Känns också om att jag inte vill vara en del av den allmänna "träningshetsen", samtidigt som ju träning är en väldigt viktig och självklar del i mitt eget liv.

Nåt jag också kan bli otroligt irriterad på är när jag t.ex. fått veta att en bekant sagt åt sin sambo när hen klagade över sin kroppsform, att hen kan börja träna. Sambon hade svarat att det orkar väl ingen som har barn som man springer efter hela dagarna, och personen då sagt att "Beth tränar nog flera gånger i veckan fast hon har två barn.." ALLTSÅ -_-
Liksom helt okej att ge tips om nån frågar om det, men att använda mig att jämföra med och det som jag för det första gör för att jag tycker det är roligt och som gör att jag orkar med vardagen, för att "skamma" en annan kvinna då hon säger att hon inte orkar, det gör mig nog förbannad. Jag tränar inte heller för att gå ner i vikt eller "bli snygg", utan för att känna mig stark i min kropp och känna att jag orkar med det jag tar mig an, dessutom klappar min rygg totalt ihop om jag inte tränar.

Varje gång jag hör om nån som skammar sin partner och kommenterar nervärderande om hens kropp blir jag så otroligt arg och ledsen för att det finns såna som inte får stöd och respekt från sin partner. Den personen borde rannsaka sig själv och fråga sig vad det är som gör att hen själv är så jävla perfekt att hen har rätt att ha åsikter om hur nån annan ska vara och se ut. Och den som blir utsatt för sånt hoppas jag att har styrka och mod att säga ifrån och vet att man inte behöver ta emot kritik från självgoda skitstövlar.

2 kommentarer:

 1. Min partner har alltid sagt åt mig hur fin jag är precis som jag är osv... Men samtidigt vet jag att jag inte är den snyggaste för honom. Detta för att jag har frågat, tyvärr. Han har även kunnat tänka spontant att någon annan är snyggare, vilket han förstås aldrig skulle ha berättat om jag inte hade frågat honom.

  Jag är splittrad, ibland känns det jobbigt, men samtidigt känner jag att jag är ju inte den snyggaste människan. Vad tycker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jestas, att jag sku vara den snyggaste Sami nånsin sett har jag inga inbillningar om! Tror nog alla ser andra antingen irl eller på sociala medier människor som är snyggare än deras partner varje dag om de börjar reflektera över det, men hur många tänker nu så..? Åtminståne jag är nog bara att "oj, snygg människa, jaha" *scrollar vidare*.. Visst behöver man vara attraherade av varann också men förhoppningsvis är man ju i en relation pga nåt djupare än utseende och då spelar det väl inte så stor roll hur snygg man är. :)

   Radera