måndag 5 februari 2018

Vi bygger robotar

Efter middagsvilan idag (i bilen.. -_- alltså jag blir gaaaalen! Jag får inte Oliver att somna nån annanstans på dagen nu och han behöver verkligen 30min powernap för att inte vara en argsint diva resten av dagen (ofta somnar han ju när vi är på väg hem från förmiddagslek men ibland, som idag, far vi ut o kör bara för att han ska sova en stund) - HUR får ni andra er vilda tvååring att sova middagsvila inne!? Han vägrar att lägga sig i sängen för att läsa bok eller annat, i soffan kan han sitta o se på tabben men tar man bort den och föreslår vila blir det avgrundsvrål (föreslår man hockey stänger han dock glatt av den) och sålänge han ser på den är han trött men somnar ytterst sällan) väntade ett paket på honom. (konstig mening utan parentesen annars; "Efter middagsvilan idag väntade ett paket på honom" - på vem? nåja varsågoda, fortsätt så kanske ni märker)

Jag har sökt nåt som skulle kunna få Oliver att sitta still och pyssla med händerna en stund och då beställde jag en likadan grej som vi lekt med hos Colin och jag således visste att han tycker om, men med annat tema. Han älskar dessutom paket så jag paketerade det för att det verkligen skulle bli en överraskning, och det blev det!


Oliver älskar allt som har med verktyg att göra så denhär passar helt perfekt, och vi har sen suttit en stor del av kvällen hårt koncentrerade och påtat på med det. Det är som en korkplatta med olika trädelar och småspikar som man kan spika ihop så det föreställer olika robotar! Glädjen när han fick egna småspikar som han får spika med om och om igen!

7 kommentarer:

 1. Vår två-åring hade en period på hösten när det var nästan omöjligt att få honom att vila. Men sen svängde det och nu räcker det igen men att bädda ner honom i vagnen och gå ett varv till postlådan :) inne är det totalt omöjligt om han inte är sjuk, det tog t.o.m en halvtimme när ham var sjuk. Men vi kör också pådet där med att köra ett varv med bilen ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men skönt att hör att nån annan också tar till bilen ibland bara för att få barnet att somn! Har känt mig som värsta loosern som måst ta till så "drastiska åtgärder" (heheh) då ja int får honom att lugn ner sig tillräckligt inomhus!

   Radera
 2. Varifrån har du köpt? :)

  SvaraRadera
 3. Vi har en kille som blev 2 år i december o slutade sova dagvila för ca 1 månad sen. Det var ett ända kråts me att få honon lugn å sova på dagen, sen så börja de dra ut på kvällen å.. Så ja pröva att låta honom vara vaken hela dagen (undantag bilen, där somna han..) Vist var och är han trött på eftermiddagarna/kvällen. Men en glad o nöjd gosse somnar redan ca 20.00 på kvällen :) Kanske de sku gå att ha honom vaken på dagen,ifall han sku somna tidigt på kvällen, känns skönt me lite egentid innan man själv går å sova. Fast jaa, ja märker nog på dagarna att han kanske sku behöva den där pausen, vila, sova en stund.. Så ifall han vaknar före, kring 7 brukar jag packa honom i bilen å fara å köra en bit. Svårt å veta va som e bäst.. Men ni har kanske ganska tidiga mornar? Då kanske han nog behöver en liten tupplur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså vi stiger ju ofta upp lite före 6 så de blir nog långa dagar.. Idag har han faktskt inte sovit en enda minut men det var nog skrik och gråt där vid 17 tiden fram tills pappa kom från gymmet.. Han brukar nog annars också somna bra runt kl 20 fast han sovit en stund på dan men när han int sovit alls på dagen somnar han ju på typ 2min vilket är väldigt skönt!

   Radera
 4. Ja, det är inte roligt när de är så trötta att de orkar inte annat än gråta, gnälla och trilskas. Än idag sover vår 3-åring dagsvila. Någon enstaka dag kan han vara utan vila, men inte flera dagar i streck. I somrar före han blev 3, så var tyvärr bilen också vår metod. Ibland fungerade det med att sitta nära han i soffa och bara mysa tills han somnade. Nu med två barn går det inte lika lätt. Han sover på dagis två dagar. Här hemma sover han ifall vi alla tre (lillasyster, jag och 3-åringen) går och lägger oss i sängen eller soffan. Samma på helgerna. Så 5 av 7 dagar sover han nog dagsvila. Han kan sova 2-3 h, men 1 h räcker ifall han ska kunna somna till natten runt 21-21.30 tiden dvs ganska sent. Kvällarna blir så mycket trevligare om han sovit.

  SvaraRadera