måndag 26 februari 2018

Vårlistan

Knåpade ihop en vårlista för nu vill jag faktiskt ha lite varmare väder och dropp från taken. 
Accept the challenge, våren!

När börjar våren för dig?
Egentligen så fort jag tar hem första tulpanbuketten tror jag. Jag avslutade faktiskt ett mejl redan i början på februari med "Trevlig fortsättning på våren!" innan jag kom på att aijaa.. det är väl nog egentligen vinter än en stund heheh.. Men annars skulle jag nog säga att mars är den första vårmånaden, fast hur tjock snön än ligger på marken här uppe i snöiga Finland så spritter det i benen och jag vill börja planera årets trädgård. 

Lista 3 säkra vårtecken
Bar asfalt
När det börjar spricka upp lite grönt under det gamla gräset från ifjol
Smältsnön som droppar från taken

Vad ger dig vårkänslor?
Tulpaner! Gärna i mängd och massor.
Soliga dagar och när det är ljust ännu klockan 7 på kvällen.

Hur ser en perfekt vårdag ut?
Solsken på en bar blå himmel, torr asfalt som man får grepp på under skorna medan jag joggar med springvagnen och Oliver som cyklar balanscykel bredvid längs med cykelbanan. När vi kommer hem ser jag att tulpanlökarna jag satte i höstas har spruckit upp och vi tar mellis på terassen på bakgården medan vi känner hur solen värmer våra kinder.

Vad vill du göra i vår?
Leka i parker med barnen och våra kompisar! Helst får ju parkerna torka upp i ett huj så man slipper lervälling och typ meterdjupa bassänger där rutchbanan slutar.

Bästa vårplagget?
Ååh jag längtar så efter att kunna börja använda mina tunnare byxor som jag bunkrat på mig under hösten och vintern. Har köpt flera mönstrade byxor i lite tunnare tyg som också är lite kortare i benen, men de känns inte riktigt passande i -20 grader. Att jag också har råkat tvätta dem för varmt så flera av dem krympt lite försöker jag ignorera och hoppas att de ska passa till våren ändå....

Vårvinterns mest stela och påklistrade leende? Här kommer det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar