onsdag 14 februari 2018

Vändag med kiekkobulla

Jag tänkte i morse att idag borde vi ju nog hitta nåt leksällskap, när det nu är vändag och allt. När Janica sen frågade om nån var leksugna så var vi inte sena att nappa på och bjuda in dem! 

Jag frågade just innan de kom av Oliver vad han ville att vi skulle bjuda på för gott idag, och han sa direkt "kiekkobulla!". Efter att ha funderat en minut och inte kommit på nåt bättre så gjorde jag platta chokladbollar (=puckar) med kokos, strössel och turkisk peber-kross på. Oliver slukade fast hur många i ett huj innan jag hann säga stop så de fick absolut godkänt! Normalt brukar jag oftast laga dadelbollar då de känns mer hälsosamma och minst lika goda, men idag blev det så snabbt påkommet att vi bara hade ingredienser till traditionellt chokladbollsrecept hemma.


Lilla Iselin passade också på att vara vaken idag, hon har nämligen mest sovit sig igenom besöken här i huset hittills. Men jestas hur stor bebis vi plötsligt har i huset när man har nån att jämföra med! Noel sitter dessutom väldigt stadigt nu också plötsligt, helt som ett barn.


Glad vändag till er, och minns att visa uppskattning åt era nära och kära även andra dagar!

6 kommentarer:

 1. oj.. dadelbollar. Det måste jag göra till helgen! :)
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är ju verkligen supergott! 😋

   Radera
 2. Hur gör du med dadlarna? Tar du bort skalet och kärnan och de vita stråna kring kärnan som blir kvar? Det tar ju så lääänge och blir så klottigt:S skulle gärna hitta ett smidigare och snabbare sätt för det är ju så gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej oj så invecklat lagar ja de int! Jag skär bara upp på dem på mitten, tar bort kärnan o sätter i mixer. 😊 skalet o stråna lämnar nog kvar men har aldrig märkt nåt av de? (Nu börja ja ju dock tvivla på om ja gör rätt då du gör så grundligt 😅)

   Radera
  2. Pirkka har en påsa me dadlar som e fäädit utan kärnor, så bara ti stopp direkt i mixern :D

   Radera
  3. Nåmen perfecto 👌 ska koll nästa gång ja handlar i nån k-butik 😊

   Radera