tisdag 27 februari 2018

Tråkigt början men desto roligare avslut

En tråkig dag måste jag säga att vi haft idag, fast det är väl nyttigt med såna också. Solen skiner men det är så kallt så man inte vill vistas ute längre stunder.. Ne, nu får det nog börja vara färdigt med kylan!

Vi hämtade hem Noels bilstol från Matkahuolto på eftermiddagen och nu är den monterad i bilen, så imorgon ska den testas för första gången! Åtminståne att testa den inomhus var ju killen överlyckig över, och han fyllde upp den betydligt bättre än jag hade föreställt mig, så jag tror nog det ska gå bra!


När S hade kommit från jobbet och igen lämnat bostaden för att fara o träna rullade en paketbil in framför huset och så fick vi pressutskick från Maxomorra igen! Det gjorde åtminståne slutet på dagen betydligt roligare och piggare! Jättefina kläder hittade vi både i Olivers och Noels påse och såklart skulle några av plaggen på direkt. 


Han sitter så stadigt nu vår Noel, men har till min fasa börjat med en ny grej idag.. nämligen att hoppa sig framåt på baken! Det är väl en av "farorna" med att han sitter före han kan åla/krypa, att han börjar förflytta sig på baken istället.. Nå, vi är ju fortfarande ofta till fyssen även om vi inte behöver dit precis varje vecka mer så va' ska vi inte få styrt honom lite mot rätt riktning igen med Ankis hjälp. Jag har honom oftast nog på mage men när han tröttnar på det är det ju så lätt att sätta honom o sitta och så är han nöjd igen..

7 kommentarer:

 1. Alltså domhär maxomorra kläderna, får ni dem gratis? Isf varför? Tkr var å varannan på bloggar å instagram skriver om kläderna de fått därifrån...men inte har vi fått något 🤷🏻‍♀️😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, de är pressutskick som vi får gratis och de får synlighet i sociala medier. :)

   Radera
 2. Här har våra två yngsta också skumpat fram på baken innan de gjort något annat. Mittemellanbror kröp eller ålade aldrig innan han började gå, men minstasyster började med att skumpa fram på baken, för att sedan börja krypa och t.o.m. åla i den mogna åldern 1 år 2 månader :D På rådgivningen har de nog sagt att krypandet skulle vara bra att börja med, men när de inte gjort det så har det varit bra med det. Fint om ni får tips/hjälp hur ni kan uppmuntra honom att krypa, för nu är det ju motoriskt sett en väldigt viktig färdighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Oliver började krypa "fel" (med en fot o ett knä) så honom var vi också till fyssen med när han var runt 1 år, men så börja han gå före vi fick honom att krypa ordentligt. Men han har ju absolut inga motoriska problem idag så det reder väl sig ofta av sig själv till slut ändå! :)

   Radera
 3. min dotter (1 år 9 mån idag) ålade först, sen hoppade hon på rumpan från 10 mån ålder, sen när hon började gå helt självständigt vid 15 mån började hon också krypa mitt i allt 😂 vi hade gått på fysio med henne just pga att hon inte kröp och fått höra hur dåligt det var att hon for fram på rumpan...hon vägrade ens stå i krypställning innan hon kunde gå men plötsligt lossnade det, så det kan komma senare också 😄 dotterns mormor och farmor tog sig också fram rumpan tydligen 🙈 visst är det bra att krypa men ibland tycker jag folk stressar en lite överdrivet om barnet inte vill krypa, ofta kommer det ju senare iaf 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det reder väl sig ofta av sig själv nog sen.. :) Noel far bakåt och runt i ring när han ligger på mage och tycker det är roligt att stå i krypställning o gunga en stund om man hjälper honom att få in benen, men annars är det nog roligast att sitta tycker han! Men det är ju inte på så vis bråttom att få krypandet att lossna för honom än heller, men blir man van med en sak är det ju svårare att bryta mönstret sen.. :) Nåja, nog blir det säkert bra hur som!

   Radera