onsdag 21 februari 2018

Som på julafton

Känns inte superhärligt att trycka på tangenterna med mina spruckna fingertoppar så bloggandet lämnar lite just nu. Mina fingrar spricker liksom inte ens från naglarna o ner utan mitt på fingertoppen, så det tar sjukt att göra ungefär allt. Har provat kokosolja, sheasmör, Bepanthen, Neutrogena Norweigan Formula handkräm, Dermosil handkrämer, Nivea handkrämer osv men har ännu inte hittat nåt som hjälper fastän jag smörjer hela dagarna samt till natten.. Normalt brukar jag ha spruckna knogar på vintrarna men de är i toppskick nu av allt smörjande, men fingrarna får jag inte bukt på. 
Har nån tips tar jag gladeligen emot!

Om vi nu ska fokusera på nåt roligare så fick vi hem både högsängen och springvagnen i måndags! Springvagnen skriver jag säkert mer om när jag hunnit testa den utomhus men sängen alltså, såå bra och passar perfekt i rummet! Oliver älskar att klättra upp och ner men har ännu inte vågat sova där uppe, har planer på att göra lite högre kant dit upp så den känns ännu säkrare också. Nedresängen är 120cm bred, så Oliver och Sami ryms bra att sova där nere båda två ändå. 


Här ser ni också bokväggen. Svårt att fota så hela syns då rummet är så litet men här ser ni helheten iallfall! Oliver älskar att stå och välja bok på kvällarna och han får så bra överblick då nästan alla pärmar syns!

14 kommentarer:

 1. Trind handkräm har hjälpt åt mina händer.. köpte från kärkkeinen men finns nog att beställa från olika nätsidor också. /Maria

  SvaraRadera
 2. Working hands hand cream har hjälpt mig mot sprickor finns att köpas vid prisma


  SvaraRadera
 3. Har samma problem, fingertopparna spricker och flagar hud mellan tummen å pekfingret. Ringblomssalva el kådsalva, sätt rikligt till natten och bomullshandskar på. Diskhandskar när man glöter i vatten och smörj varje gång efter du tvättat händerna (blir måånga gånger under en sag med små barn)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de känns som att man inte gör mycket annat på dagarna är går o smörjer händerna, för att en minut senare behöva blöta ner dem igen heh.. Flera har tipsat om handskar till natten men jag tycker det låter så obekvämt? Men hamnar väl nog att testa för dehär fingrarna får jag fnatt på!

   Radera
 4. Apo base kräm plus bomullshandskar på till natten. Har samma problem varje vinter sen jag fick barn. Är inte alls obekvämt med bommullshandskarna på natten, är tunna o mjuka. Iaf de från apoteket 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog fara o köpa såna imorgon o testa. :)

   Radera
 5. Purelan och handskar till natten..

  SvaraRadera
 6. Har samma problem med sprickor men har hört att det beror på vitaminbrist så här på vinternvintern. Var det månne B-vitamin man skulle äta?! Jag ska testa, för blir TOKIG av dessa sprickor!

  SvaraRadera
 7. För mig gäller det att inte fuska med vantar eller hanskar när jag far ut vintertid, även om det är frågan om några minuter i bilen eller en sväng till postlådan. Genast jag fuskar så får jag torra händer och sprickor på fingersändarna. Usch lider med dig, det är hemskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de vet jag faktiskt att jag fuskat med, och även de att torka händerna helt torra efter att ja tvättat dem tycker ja gör skillnad.

   Radera
 8. Jag har haft katastrofala händer vintertid med utslag,sveda och torrhet,och ingenting har hjälpt, tills NU. Arganolja verkar hjälpa mig,finns på apotek! Zinktabletter tar jag också,2 om dagen.

  SvaraRadera
 9. Jag är lite förvånad över att du ber om råd mot torra händer, jag har tidvis samma problem och vill inte höra ett enda gott råd om dittan-olja och dattan-kräm till. :D Själv nöjer jag mig med att det försvinner nog efter ett tag, och smörjer mellan varven med decubal eller vad som nu finns tillgängligt för att det inte ska spricka så mycket. Tjockt med smörja + bomullshandskar från apoteket nattetid har jag också tyckt har varit till nytta under de värsta perioderna, och jag har inte heller tyckt det varit obekvämt alls.

  /Janina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nä ja förstår, ofta brukar jag no vara så också, men har aldrig haft såhär svårt med händerna förr så nu är jag lite desperat o vill prova typ allt för att de ska fa bort så ja kan träna normalt (kan int håll i stången då sprickorna trycks upp) eller åtminstone klä på barnen utan att vila gråt 😅

   Radera
 10. The body shops hampasalva är super till sprickor! Jag har också provat en massa salvor då jag hållit på bli knäpp av sprickorna på händerna, och den är den enda som verkligen är effektiv.

  SvaraRadera