söndag 25 februari 2018

Ingen liten baby mer

Oj denhär lille herremannen som blivit så stor att han helst sitter och tittar sig omkring medan har biter på storebrors leksaker så spottet yr. Jag tänker lätt på honom som typ en 4-5 månaders baby ännu men nu när vi fått flera små i vår bekantskapskrets så har jag nog fått börja inse att han inte är så jätteliten längre, fast han ju inte är lika stor som andra 9 månaders bebisar heller. Att han hellre sitter än ligger ner skvallrar ju också om att han inte längre är så liiiiilla bejbi som Olli kallar honom. Han fyller ju dessutom ett år om bara lite på två månader!


Han har blivit mer och mer missnöjd att ligga i babyskyddet i bilen under färderna och när vi skulle köra hem från mina föräldrars i Eugmo ikväll så grät han så tårarna sprutade under precis alla 22 kilometrar. Det lät emellanåt som att han hade en näve småspik under baken så vi stannade ett par gånger för att se om det var nåt synbart som gjorde honom så missnöjd, men nej, såfort han slapp upp ur stolen var han nöjd, och när han sattes ner tillbaka fortsatte skriken. 

Han har inte blivit vägd på en tid nu (oj, den meningen trodde jag nog aldrig jag skulle säga i maj/juni när man vägde honom stup i kvarten varje dag) men han borde nog om inte redan, så snart börja komma över 9kg's strecket, så ikväll beställde jag hem en ny bilstol åt honom så ska vi se om det hjälper. Bakåtvänd bilstol är ju dessutom säkrare vid krock än babyskydd så då känns det också som att vi gärna byter så fort han passar i en sån. Vi har en Britax Multi-Tech 2 åt Oliver som vi varit väldigt nöjda med under de snart två åren som han använt den, så vi gjorde det lätt för oss i bilstolsdjungeln och beställde hem den nyare modellen av samma stol åt Noel.

8 kommentarer:

 1. Det är väl när de kan sitta själva som man kan byta stol, har iaf för mig att 9 kgs gränsen bara är för att stolen är testad med en docka som väger 9 kg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nåmen isåfall börjar vi ju nog ha de på de torra 😊 ska testa hur han passar i den när vi får hem den om ett par dagar :)

   Radera
  2. Ja längtar också tills vi kan byta stol, vår fem månaders tjej skriker ifall hon int e så trött så hon somnar så längre sträckor e inte alltid så roliga... 😊

   Radera
  3. Nej de e så hemskt då de skriker i bilen o man bara sku vila ta upp dem i famnen o trösta men int kan.. :'(

   Radera
  4. Jo he no bara ti byt så fort di kan sitta själv, så spelar ingen roll va han väger :)

   Radera
 2. Va ede för skillnad på den nyare modellen mot den äldre? Frågar en som har både den nyare och äldre modellen,haha men alltså,ja tyget e ju annat men int ha ja sett nå annan skillnad :) Allt för lat för att orka börja läsa om dom 😆

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå int är det väl egentligen så stor skillnad, men den nyare har SICT, sidokrockskydd som man skruvar ut på den sidan som är mot dörren (dendär runda grejen där bakom), det gör att sidokrockskyddet tar upp första smällen och det blir mindre kraft på barnet. :)

   Radera
 3. Haha,jaha okej :P

  SvaraRadera