måndag 19 februari 2018

En perfekt helg

Nåjaa, viidfäälo Jeppisboa e heimkomi från stoostan!

En riktigt riktigt bra helg har vi faktiskt haft, och jag kunde ju konstatera att jag nojat mig för hur det skulle gå helt i onödan. Jag har fått prova på en massa nya maträtter, shoppat en massa kläder (ENDAST ÅT MIG SJÄLV, när har det hänt senast!?) och fått spendera kvalitetstid med syskonen, William och kusinen Sara! Full pott på den helgen med andra ord!

Så hardcore rutinerad bloggare att jag skulle slarva med systemkameran är jag dock icke, så ni får nöja er med telefonbilder.

Tågresan som jag hade oroat mig så för gick över alla förväntningar! Jag hade bokat platsen längst fram i vagnen för barnvagnar/rullstolar och kunde därmed ha vagnen en benlängd ifrån mig hela tiden. Noel satt antingen i famnen och beundrade utsikten och charmade damerna runtom, eller så tupplurade han i vagnen.


Min bror Kicki mötte sen upp oss vid järnvägsstationen, och så tog vi metron till Iso Omena i Esbo där vi mötte upp Carola och William och for och åt sushi! Första gången jag åt det faktiskt, var lite skeptisk först och pinnarna var inte det lättaste att förstå sig på heheh, men jo - väl godkänt!


Vi gick sen i lite butiker innan vi for till Kyrkslätt där de bor, och spenderade kvällen där, åt hemlagade hamburgare och lekte med William innan Kicki körde oss till Nathalies där jag och Noel skulle sova. Nathalie jobbade kvällsskifte så vi fick göra oss hemmastadda på egen hand, Noel somnade bums och jag kunde slänga mig med chipspåsen på soffan!


Nästa dag gick vi över gatan till köpcentret Sello och shoppade. Hittade för en gångs skull en hel del åt mig, jag som brukar få dålig feelis så fort jag kommer in i en klädbutik och går oftast bara och tittar på barnkläder. Kicki, Carola och William kom också dit och så åt vi lunch tillsammans på Taco Bell innan vi tog kaffe hos Nathalie.


Mot kvällen kom vår kusin Sara som också bor i Helsingfors och Natha och Sara lagade en annorlunda pizza med smördegsplattor som botten och bl.a. kyckling, persika och getost som fyllning. Annorlunda men faktiskt väldigt gott! Godis, chips och sällskapsspel sen resten av kvällen när Noel hade somnat!


Söndagen spenderade vi på stan i centrum och Sara joinade oss då också. Det blev cafébesök, sushilunch igen och lite mer shopping förstås!


Sara och Natha tänker tydligen väldigt lika när det kommer till klädstil, hahah!


Hemma hos Nathalie igen lagade hon en enkel middag i form av stekt tonfisk och sallad i smörgås, m.a.o. en middag helt i min smak! //smörgåsälskarn


Och sen följde hon oss till tåget till 18:30. Tågresan hem sen gick inte med riktigt lika glada miner.. Jag trodde att Noel somnade för natten redan när vi gick ut genom dörren men han vaknade förstås igen innan vi ens steg på tåget. Fick honom att somna om en stund men sen vaknade han och var ledsen igen. Till sist somnade han som en stock 45min innan vi var i Bennäs och sov sen igenom både påklädning och när jag lastade honom i bilen, ammade när vi kom hem och sov vidare, så hem kom vi iallfall även om det var en del gnäll i perioder.

Jättekul med en annorlunda helg och oj så gott vi ätit hela helgen! Känns också jätteskönt att vara hemma och nu orkar man nog med vardagen en tid igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar