torsdag 4 januari 2018

Vår lilla hockeyfantast

När jag var till Vasa för några veckor sen hittade jag ett par skridskor på loppis som jag köpte åt Oliver. Sami och Oliver har varit och tittat på flera ishockeymatcher i ishallen och Oliver har alltid velat ut på isen, så vi tänkte att han måste ju åtminståne få prova på. Själva skridskoåkandet visade sig inte vara nån hit än så länge, så det får vi prova igen lite senare i vinter eller nästa år och se om det känns roligare!

Igårkväll hade vi tråkigt och Sami bestämde sig för att åka och "spela" lite ishockey med Oliver iallafall, men han fick ha sina vanliga vinterskor på. Han tränar ju målskott nästan 24/7 i sitt rum så han tänkte att det säkert blir kul att träna lite på riktig is (ibland vill han t.o.m. ha på stickasockor så det ska va halkigt på golvet hahah). De glömde dock cykelhjälmen hemma så de åkte via en butik och köpte både ishockeyhjälm och en riktigt ishockeymaila, och oooj vilken hit! 
Han var helt i extas när han kom hem och berättade, och har pratat om att han vill och "pelaa kiekko" precis hela dagen idag medan han testat hjälmen om och om igen.. Så när pappa äntligen kom hem från jobbet klädde vi alla på oss och for iväg för att träna lite ishockey!
  

Och han är ju verkligen duktig för att bara vara två år! Skjuter hårda skott och dribblar (?? noll koll på rätta termer här) med pucken fram och tillbaka. Råkar man ta hans puck får man tillsägelse om att "tuossa sulla omaa kiekko!!!" hahah


Jag har inte stått på ett par skridskor sen högstadiet, dvs över 10 år sen! När Noel hade somnat i vagnen och Sami var trött på att åka så snörde jag på mig hans skrinnare och testade, och förvånansvärt bra gick det ändå (videobevis på insta)! Och roligt var det! (Joo ja vet ja har ingen hjälm - Sami hade inte med nån och jag hade inte alls planerat att skrinna så jag hade inte ens tänkt på det. Så, nu behöver ingen kommentera det!)


Ishockey är för övrigt typ den enda sporten som jag inte hoppas att Oliver börjar träna sen när han blir större! Det för att det ser ut att va så enoooormt mycket skydd och saker man ska slarva av och an hela tiden..! Men såklart, vad han än vill testa för sport så står vi nog bakom och hejar på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar