torsdag 11 januari 2018

"Titta mamma! Olli högt uppe!"

⭐ i samarbete med Suomen Voimistelutuote ⭐

Som jag nämnde så fick vi hem ett stort paket igår, ända in på hallmattan. Oliver funderade medan postmannen stod här och jag skulle kvittera om det månne är en mopo i paketet? Det kunde vi konstatera ganska fort att det inte var, kanske nästa gång! Istället var det nåt som jumppakillen i honom sen jublade över, nämligen en ribbstol och pullupstång till hans rum!


Han är bekant med ribbstolar sedan tidigare då de har såna vid fyssen som vi är till med Noel en gång i veckan, och medan Noel blir jumppad med så brukar jag och Oliver leka med bollar, klättra och allt vad vi hittar på. Som tur för mammahjärtat klättrar han inte jättehögt än, bara till andra steget med fötterna, och han gör det med stor koncentration - "näin." *flyttar en fot* "näin." *flyttar en hand* "näin." *flyttar andra foten* osv..


Suomen Voimistelutuote är ett finskt företag som grundades 2011. Deras produkter tillverkar de själva i Lempäälä och viktigt för dem är att deras produkter är inhemska, har lång hållbarhet och är säkra att använda såväl för barn som för vuxna! Produkterna är tillverkade i trä och är därför väldigt hållbara, att de även är giftfria och ekologiska är ett stort plus i min bok!

På deras hemsida www.voimistelurenkaat.fi säljer de förutom ribbstolar och pullupstänger även bl.a. trapetser, gymnastikringar och slackline, och leveranstiden är ofta endast ca 2 arbetsdagar!
Köper man en ribbstol får man just nu gymnastikringar, en trapets eller en pullupstång med fästen på köpet!


Jag blev positivt överraskad över hur hög ribbstolen faktiskt är, hela 230cm, så både jag och Sami kan ha användning av den också! Jag är som är 182cm lång når upp till den översta stången om jag står på tå med armarna uppsträckta.


Både stängerna i ribbstolen och pullupstången är ovala och tillräckligt smala för att Oliver ska få bra grepp när han klättrar, men ändå känns de väldigt stabila och man kan tryggt lägga hela kroppsvikten på utan att det alls känns svajigt.
Pullupstången måttbeställs så man får en längd som passar perfekt, och den kan lätt bara lyftas bort när man inte använder den. Det är alltså inget som hindrar från att skruva fast fästena så lågt ner att barnen själva kan sträcka upp armarna, ta tag och dingla med fötterna!


Våra gamla dörrkarmar från -86 är inte riktigt optimala då de är så smala, jag har för mig att modernare karmar är bredare så de passar bättre! Jag var tvungen att skruva fast fästena ganska långt åt sidan för att dörren ändå ska gå fast, men det känns ändå väldigt stabilt och mitt skruvande fick ändå godkänt av Sami så vi ska väl tro det håller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar