onsdag 24 januari 2018

Så jäkla provocerad

1.
Sedan Noel togs ut för tidigt är det speciellt en sak angående födslar som provocerar mig, nämligen när gravida försöker få ut babyn för tidigt med olika knep och metoder, speciellt om det är flera veckor före beräknat. Jag förstår ju fullt att det är p.g.a. vad vi gått igenom och att frågan därför är extra känslig för mig, för med Oliver gjorde jag ju nämligen just det - från v.38(?) var jag ut på flera kilometers promenader och försökte med allt möjligt medan jag gick och hoppades att han skulle komma ut helst igår. Nu har jag totalt ändrat åsikt angående sånt. Babyn ska vara i magen där den mår bäst så länge som möjligt, kämpa på utsidan hinner den nog med sen. Sen vet jag ju att från v.38 räknas babyn som fullgången osv, men I can't help it. Far det över bf kan jag förstå att man vill ha ut babyn och försöker med olika knep, men före det blir jag otroligt provocerad av sånt.

2.
När det äldre barnet förstör nattningen av det yngre barnet. Alltså. -_- HELVETES JÄVLA SKIT vill jag bara skrika ut (gör det dock inte) när babyn just precis skulle somna och "nån" kommer och hackar innebandymajlan i golvet och ropar "MAMMA MUKAAAAN, PELAA KIEKKOOO!!!" precis intill fastän man t.o.m tagit till mutning för att få en tyst stund i huset. :)))))))

3.
Folk som röker i närheten av andra. Tycker rökning är skitäckligt överlag men extra motbjudande är det nog när rökarna inte ens kan gå iväg en bit och idka sitt självskadande. Det ställe jag nu på rak arm kommer på att jag stört mig på det flera gånger är i kön till Korv Görans nån helt vanlig kväll (lite kan jag förlåta om det är typ halv 4 nån lördanatt men typ en onsda kl 20.. nej.) Där vill man ju inte själv gå iväg heller när man väntar på sin mat (hallå? gå iväg från mat? kommer icke på frågan) men ändå kan nån stå och röka en i nacken så man tappar matlusten på samma gång. Snus är precis lika äckligt men det störs ju åtminståne ingen annan av.

4.
Folk som inte är feminister och som tycker att kvinnor nog överreagerar litegranna. Jag och Sami har haft otaliga diskussioner angånde feminism och #metoo de senaste månaderna och åtminståne hans ögon har nog öppnats för vad hälften av samhällets medborgare går igenom på daglig basis, tack och lov. Men det finns ju otaliga där ute som också borde inse. Speciellt provocerad blir jag när det är andra kvinnor som inte förstår vad feminism handlar om, och avstår från att kalla sig det. 

5. 
Folk som inte tycker att pojkar ska ha strumpbyxor för det är för flickor.


Huh. End of the avreagering för denna gång. Over and out.

11 kommentarer:

 1. Jag sku önska att de sku bli lag på att endast få röka på "rökrutor" på offentliga platser. Flera gånger när jag varit på promenad med barnen i vagnen, och närmat mig personer som går framför har de fimpat av sin tobak så askan flugit på mig och barnen, då sku jag egentligen vila dra lång ramsa åt dem 😠

  SvaraRadera
  Svar
  1. På många arbetsplatser har jag för mig att det ofta är så nu för tiden att man bara får röka på vissa platser, men det kunde nog bra vara så överallt!

   Radera
 2. Jaa alltså rökare å speciellt såna som röker nära barn!! Min svärmor e en av dom å ja ha bestämd att om hon röker nära sonen å speciellt babyn sen då han kommer så kan ja int va tyst mera! Å så äcklit då di jyst ha rökt å vill hålla i babyn, utan att tvätta händerna!! Min syster tvättar händerna enda upp ti armbågarna å rör int nå barn om int hon måst en bra stund efter å sku aldri röka nära ett barn. Här ha sonen gått me strumpbyxor hela dagen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur har vi inga rökare i närmaste familjen och det är jag så glad för! Vill verkligen inte att mina barn ska bli utsatta för passiv rökning då de har problem med luftvägarna emellanåt ändå redan. Oliver har också strumpbyxor dagligen, så löjligt att pojkar skulle måsta ha långkaliser istället bara för att de har snopp!

   Radera
 3. hahah jaa sista punkten har jag också upplevt då vår pojke har stumpbyxor ganska ofta men det är ju så bra då man har en som annars sliter av sig strumporna stup i kvarten :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår verkligen inte logiken i varför strumpbyxor bara skulle va för flickor!

   Radera
 4. Folk som röker i närheten av andra är SÅ störande. Minns t.ex. då jag var på wapp-picknickar under studietiden och massor av människor satt på marken i en park. Först var någon som tog en tobak precis till vänster om en, sedan någon till höger, sedan någon framför... Jag har kommit fram till att rökarna nog inte fattar hur deras rök sprider sig. De tror att den typ stiger rakt upp till himlen precis där de står/sitter när det egentligen förpestar luften en bra bit åt sidorna också.

  Janina

  SvaraRadera
 5. Blev så matt då jag träffade mina väninnor och de börjar säga att det är ju nog synd nu med metoo, att de förstår ju nog men nu kommer ju ingen mera våga ragga på krogen. Jag blir så ARG! Jag trodde inte mina vänner hade såna åsikter, de har säkert inte tänkt igenom det ordentligt och jag hoppas jag fick dom att helst lite ändra åsikt. Och också det att kvinnor också ofredar och våldtar kom upp. Urk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dedär har jag faktiskt hört också! Det är ju inte det att män inte får ta kontakt, men de kan börja på annat sätt än att direkt typ sätta handen mellan benen på en, och fastän de börjat med "hej hur går de?" - BACKA om man inte visar intresse tillbaka! Hörde också av en att nå av dedär vittnesmålen i #dammenbrister ju var helt överdrivet och att "hon nog borde ha vetat va hon gett sig in på när hon sov över hos en manlig vän." -_- Huhhu blir helt matt.

   Radera
 6. Blir också så irriterad när man kommer ut från t.ex Prisma/CM/vilken affär som helst. Rökarna kan som int gå 15m åt sidan utan måst stå precis utanför dörrn och man måst gå förbi. Fy de e så äckligt!

  SvaraRadera
 7. Tyckte det var osmakligt när jag jobbade i kök och rökarna gick ut för att bolma, vissa kunde dra 2-3 cigaretter på raken, och sen kom in och stank vidrigt för att gå och fortsätta jobba med mat och ren disk... 😝

  SvaraRadera