fredag 5 januari 2018

Gungdebut och motoriska framsteg

Noel fick testa gungan som vi har här inne för första gången idag, och den fick godkänt! Oliver var stolt fartknuffare och orkade till min förvåning hålla sig till att bara ha liite fart åt honom.

"Nee hårt gunga bebi, Nåel lilla. Olli stooo pojk, Olli gunga håårt!"


I förmiddags var vi på fysioterapi efter lite julpaus! Fastän Noel har varit sjuk och mindre på golvet än vanligt så hade han ändå gjort ganska stora framsteg, fick helt tårar i ögonen då jag såg hur bra han stödde sig på armarna utan att hela kroppen var på helspänn idag! Han stöder sig ännu inte alls på armarna när han ligger på mage så det är det vi jobbar på nu för att komma framåt i utvecklingen. Han äter dessutom betydligt bättre och större mängder nu också, säkert nån storts tillväxtfas på gång! Så nu behöver jag inte ens ljuga nästa vecka i Kokkola om att han äter 4-5 mål fast föda per dag, heheh.

Just hans utveckling är av nån anledning sånt som det ibland känns som att jag inte "får" ventilera eller prata om, då man ofta får nån version av "men du ska ju int jämför honom me andra!!!" som svar så fort man nämner nåt han kan/inte kan. Och det gör jag verkligen inte heller! Han tar sin tid och det får han absolut göra så mycket han behöver, jag försöker aldrig stressa fram nåt eller på nåt vis förminska honom för att han inte är lika utvecklad som en vanlig 8 eller 6 månaders som han egentligen skulle va. Men ventilera och fundera måste man väl ändå få göra över dethär lika mycket som vad som helst annat?

1 kommentar:

  1. Skriv ett inlägg om det där om att "man inte får jämföra utvecklingen.." i, du vet vilken facebookgrupp, så kan vi disskutera där :) upplever precis samma sak med vpr prematur!

    SvaraRadera