lördag 6 januari 2018

En utmaning i vår smak

I flera år har Sami och jag försökt få till månadsutmaningar inför det nya året, men vi har alltid blivit oense om vad som ska ingå, en av oss vill inte gå med på nån sak o den andra vill inte ha med det tredje, så till sist har vi alltid bara skitit i allt. 

På nyårsafton tog vi tag i saken igen, men nu bestämde vi att listan inte ska bestå av begränsningar (t.ex. socala medier-fri månad, sockerfri månad osv. som vi funderat på tidigare) utan istället saker att göra mer av! Vi har heller inte kommit på nåt till varje månad än men vi tar det lite vartefter. Svårt att veta vad man hinner och orkar med i höst också då barnen börjar i dagis och jag i skola och jobb! Sen vill vi inte heller ha för svåra utmaningar, utan mer sånt som känns kul och som då faktiskt blir av! Och är det nåt vi känner att vi vill fortsätta med efter månadens slut så kör vi på det!

Januaris utmaning kickade i gång idag. Den består av att varje lördag ska en av oss göra en helt ny maträtt som vi inte testat på tidigare, och så gör den andra en helt ny efterrätt! Känns som att man så lätt bara suddar på i samma gamla spår med matlagningen, så på detta sätt får man testa lite nytt och kanske hitta nya favoriter!

Jag stod för dagens middag, och det blev moussaka!


Moussaka är en grekisk rätt som lite liknar lasagne (väldigt otippat att jag skulle komma på att laga det då jag inte gillar lasagne eller speciellt "geggiga" maträtter överlag), men med aubergine istället för pastaplattor. Jag gjorde efter ett recept som innehöll maletkött men det finns också vegetariska varianter. Helt ok gott men lite smaklöst tyckte vi - roligt att prova på men knappast nåt jag kommer laga igen, men nu har vi ju testat det iallfall!


Och Sami stod då för efterrätten som blev desto godare! 
"Fyllningen" från ett cheesecakerecept med kinuskismak och mangotopping blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar