onsdag 20 december 2017

Jultag 2017


Vad är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet "jul"?

Julgran, paket, familj, mys och chokladaskar är de första fem spontana orden!
Vi har och har alltid haft plastjulgran och jag har alltid också tyckt att det är finare än äkta, men nu har jag på nåt vänster ändrat mig och skulle gärna ha en äkta. Det kommer dock knappast ske då det är p.g.a allergi som vi har plastgran (dock väldigt skönt att den inte barrar också). Paket förväntar jag mig inte att få typ alls i år (mamma har dock avslöjat att pappa är min secret santa så får se vad han hittat på) men älskar att ge paket! Att träffa när och kära under/runt julen är viktigt för mig, och i det finns även julmyset. Chokladaskar kommer man aldrig undan runt jul men man är väl inte den som klagar på för mycket choklad!

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?

Nepp! Det skulle väl i så fall vara att underhålla två barn istället för ett. Vi kommer fira i Larsmo hos mina föräldrar som vi också gjort de senaste två åren. Eller jo - Tomten kommer ju i år! Förra året satte syrran bara på sig en tomteluva och Oliver kända typ inte igen henne ändå, men i år blir det lite mer avancerat med utstyrsel och syrrans fästman(!! not just pojkvän namejr) kommer få agera jultomte!


Fortsätt meningen "ingen jul utan...?"

Familjen samlad. Om det då är min familj, Samis familj eller bara vår lilla egna familj så vill jag ha nära och kära runt mig på jul!

Viktigaste på julbordet?

Ojoj julbord alltså, så gott! Är helt besviken i år för att jag inte jobbar eller nåt så man får gå på julfest och äta julbord fler gånger än bara på julafton. Men ja, det som måste finnas på julbordet är förstås julskinka, sill, gravad lax, limpa och julmust. Men resten är också gott och viktigt. Julbord kunde införas året om tycker jag.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?

Jo, om min lilla familj var med mig! Skulle gärna vilja uppleva en riktig amerikansk jul, men annars bara åka till södern för att bara umgås över jul skulle nog funka också. Är inte en sån som MÅSTE göra samma sak varje jul, det kommer ju ändå igen varje år!

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?

Svenska, för de tål jag ännu att lyssna på. Börjar vara ganska trött på de amerikanska klassikerna som sönderspelas överallt.

Den bästa julfilmen?

Kommer typ bara på The Holiday så jag får väl säga den! Annars så brukar vi också se snuttar av Artturi Joulu - Joulupukin poika varje dag på Netflix och den verkar ju bra, åtminståne delen när de flyger omkring i världen på jultomtens släde tycker Oliver är bra (dock lite läskigt med lejonen).


Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?

Pepparkakor (med mycket glasyr) helt klart.

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen?

På kvällen efter julmiddagen.

När är det okej att börja julpynta tycker du?

Typ mitten på november börjar jag tycka det är helt okej, och julgranen brukar vi ta fram på lillajul, så man faktiskt hinner ha fram det en stund också. Efter julen vill jag ganska fort packa undan allt utom kanske ljusstakarna igen.


Hur pepp är du i detta nu på julen?

Ganska pepp faktiskt! Ska bli så jäkla gott med julmat och roligt att se på när Oliver öppnar sina paket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar