lördag 30 december 2017

Jag behöver hjälp!

Har nån tips på varma och bra utekläder, som andas och går lätt att röra sig i, har snygg passform (och tillräckligt långa ärmar o byxben) och  kvalité som håller flera år? Kan nog tänka mig att investera några hundralappar bara de uppfyller de kriterierna!

Jag har inte en enda vinterjacka då dragkedjan på min gamla gick sönder i våras, och sen dess har jag faktiskt inte hunnit gå i butiker och söka nån ny, så nu är jag i pissi, om vi säger så, och det finns ju en uppsjö av märken så jag vet inte var jag ska börja! Vinterytterbyxor har jag heller inte ägt på flera år, har mårat på med ett par vindtäta med flera lager under men de kunde nog uppdateras lite känns det som.. Har nån nåt märke som ni är nöjda med får ni mer än gärna tipsa!


Ojoj varje morgon samma dilemma - vad man ska få i Oliver för frukost. Nu är det typ mjölk och vindruvor som går ner och det känns ju kanske inte helt optimalt att starta dagen med varje dag. Så tips på frukost/kvällismat åt tvååring som just nu inte äter varken gröt, bröd, yoghurt, flingor eller knappt nån frukt (ibland kan äpple eller mandarin gå men sällan). Vad äter era barn till frukost? Själv har jag haft som utmaning åt mig själv att äta havregrynsgröt varje morgon i december, och har faktiskt fått in det som en vana jag tänker fortsätta med!

26 kommentarer:

 1. Didrikssons på både jacka och byxor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har Didriksson dock nåt annat är parka-modeller? Har en liknande men ofodrad höst/vårjacka men är int överförtjust i modellen. :/

   Radera
 2. Bananplättar, sockerfria bananmuffins, ägg, kvarg med någon god sylt kanske :) Vår 1,5 åring äter kvarg me fruktpuré eller mommos äppelmos :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bananplättar prova ja för ganska länge sen o då blev de totalratade, men de kan ju mittiallt ha ändra så de ska ja prova igen! Ägg äter han faktiskt gärna åtminståne till lunch tillsammans med nåt annat, så det kunde vi också prova till frukost nån dag! Tack för tipsen! :)

   Radera
 3. Didriksson jacka 🖒🖒🖒🖒🖒

  SvaraRadera
 4. Vår kräsna tös äter ägg, både kokt och som äggröra :) bananplättar med ägg och mosad banan sjunker också men de kräver lite mer jobb av mamman ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ägg borde ja prova som frukost också och inte bara annars under dan, och bananplättar ska också testas igen! Tack för tipsen :)

   Radera
 5. Smoothie :) vår tvååring vill inte heller äta frukt annat än banan och möjligtvis vindruvor men i somras provade jag laga smoothie på banan och bär och spädde ut med mjölk och det sjönk så bra. Ännu bättre gick det om han fick ett sugrör 😃 an annan sak som går bra är youghurt som ska drickas, inte alltid kanske det bästa men iaf lite variation :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså det har jag faktiskt inte tänkt på, att laga smoothie till frukost! Det brukar han annars bara äta som mellanmål efter dagsvilan, antingen köpt eller hemgjord, men det kunde vi nog laga till frukost också ibland! Drickyoghurt köpt vi faktiskt hem i veckan, o de kan faktiskt gå ner en emellanåt. :)

   Radera
 6. Didriksson, luhta eller icepeak! Luhta har ju en affär i kokkola där de har många märken så där kan man tvinn på länge tycker ja :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men just de, de har de ju! Måst försöka ta mig dit o kolla nån dag. :)

   Radera
 7. Ja va nöjd me min Helly Hansen jacko å North Bend vinterytterbyxor, böva int frys naa me he :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ofodrad Helly Hansen använder ja ju nu just me många lager under, men ha int ens veta att di också har vinterjackor! *nollkoll* :D

   Radera
 8. Som 180cm räcker bara Didrikssons ärmar åt mig...har sökt annat för variation men hittar int! Men prova gärna runt och tipsa om du hittar annat😉 Men Didriksson e bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aija! Är överlag int jätteförtjust i de Didrikssonmodeller ja snabbt slängt ett öga på när jag gått förbi i nån affär så ja kan meddela ifall ja hittar nåt annat med tillräcklig längd! ;)

   Radera
 9. Haglöfs och PeakPerformance alla dar i veckan är själv 178cm 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haglöfs tycker jag har snygga modeller men tycker jag sett mest typ friluftsjackor som varit ofodrade? Kan ju va jag som kollat dåligt bara men.. :) Sku ju faktiskt vila ha ny vår/höstjacka också o då står nog Haglöfs och Fjällräven högt upp på listan!

   Radera
 10. Ja e nöjd med Salomon! :) köpt från xxl, rätt dyr men superbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sami har också en Salomon som han är tycker är bra! Har faktiskt själv aldrig haft av det märket men har ett par terrängskor som är super!

   Radera
 11. https://xxl.fi/salomon-open-jacket-naisten-laskettelutakki/p/1136016_1_style

  SvaraRadera
 12. Säger också didrikssons jacka (kort modell,lätt att röra sig i)
  Softshell byxor med flecefoder e kanon,bra passform och varma. (Man kan ha dom som "finare" också)

  Vårt barn gillar grynost till alla mål :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha okej så de finns nog kortare modeller då med andra ord! Måst försöka ta mig en titt då så många verkar nöjda me dem. :) Var hittar man softshell med fleecefoder? Kommer int ihåg att ja nånsin har provat såna! Tack för tipsen! :)

   Radera
  2. Ja köpt mina byxor på HalpaHalli :) haha,men di e faktiskt rikti bra! Svarta å varma,å har långa ben ;) rekommenderar verkligen!

   Radera
 13. Du har kanske köpt redan, men nu har xxl salomon jackan jag skickade om till ett kanonerbjudande! -48% eller nå liknande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack för tipset, ska kolla! :)

   Radera