fredag 15 december 2017

Feberfredag

Huhhu, man märker att både Oliver och jag börjar ha lite fyllna på varann efter vi mest bara har varit hemma hela veckan, och vi går varann på närverna mest hela tiden känns det som. 
Oliver har varit pigg så han orkar leka och rojva men ändå gnällig och så har han 38,8 graders feber!? Förstår inte riktigt hur det går ihop att orka springa omkring när man själv är som en klubbad säl i soffan när man har feber.

Nåja, vardagarna är förbi och imorgon tänker jag faktiskt vara så självisk att jag tar en paus från sjukstugan och far till Vasa för att umgås med Madde och Anna några timmar, som jag inte sett på månader. Första gången jag ska vara ifrån Noel en dag också, men han är ju av den ganska nöjda sorten så det går säkert bra.


Jag och Oliver brukar ofta bygga med duplo lego på dagarna men ibland när Noel sover passar vi på att ta fram en liten förpackning med smålego. Då är reglerna att mamma alltid måste vara med, man får inte sätta nåt i munnen (brukar han inte göra annars heller men man kan väl inte vara för tydlig ändå) och att man plockar upp direkt ifall nåt faller på golvet. Oliver tycker hjulen är roligast att påta på med.


I flera dagar har han också gått och känt på julgranskulorna i vår minijulgran på tvbordet och velat att vi ska klä en till gran. Just dendär lilla plastgranen tycker jag är ganska ful så idag när han sov gick jag med Noel i ergobabyn och klippte ner lite grankvistar att ta in, och så tog jag kulorna av lilla granen och packade undan den i skåpet igen. När Oliver sen vaknade från vilan fick vi klä en ny.. granbukett!


Och kan ni tro.. Idag när vi hade tråkigt på eftermiddagen knackade det på dörren. Vi sprang snabbt till dörren för att öppna, men där stod ingen. Istället var där ett paket med en lapp, där det stod "Till Oliver och Noel - av Jultomten". Tänka sig att han visste att Oliver varit sjuk hela veckan och inte sluppit o lekt med kompisar som vi brukar! Då tyckte julgubben att de var värda en tidig julklapp att fördriva tiden med, och resten av dagen var därmed räddad. 


En tågbana (från Lidl om nån undrar, 25e) med ett batteridrivet tåg och ett vanligt tåg, en bil, några djur och lite sånt - ja, ni ser ju. Eltåget var verkligen en hit!

2 kommentarer:

  1. Hej. Har O månne perodisk feber då han är så ofta sjuk? Tråkigt att heela tiden vara sjuk, både för mamman och barnen. /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag faktiskt aldrig ens hört talas om förut men googlade och det låter ju inte helt omöjligt!

      Radera