söndag 19 november 2017

Julen på intågande

För ett par dagar sen satte jag upp lite fönsterbilder i Olivers rum, varav en av dem föreställer jultomten som flyger med sin släde och renar. Oliver blev helt fascinerad och nu pratar han minst en gång i timmen om "joulupukki"! 

Måttligt bra bild heheh.. och lite vint och snett efter att Oliver varit och plockat lös och satt fast bilderna igen.. Men bra tidsfördriv om int annat!

Sami, Oliver och fammon skulle igår till Halpa Halli för att träffa tomten men han hade tråkigt nog så bråttom därifrån (fast barnens dag ännu skulle pågå en timme..?) så de hann bara se ryggen av honom. En påse med en tidning och ett par små leksaker samt ett par godisar fick Oliver iallfall i utbyte mot hans teckning, så han var nöjd ändå.

Men nu när vi förklarat vad tomten är för en typ så längtar han ju oerhört till julafton. (Jag hade väl egentligen inte ens tänkt att han skulle tro på jultomten men nu blev det nu så iallafall hehehe... Men nog är det ju lite roligt och magiskt tillika ändå, vi har ju ändå inte med nån jesus-vinkel i det hela hos oss!) Jag hade tänkt att han i år ännu inte riktigt förstår vad det är frågan om och att det är onödigt att skaffa en julkalender men nu får jag nog ta och göra det iallfall, så han lite mer konkret kan se hur många dagar det är kvar! En med bara bilder känner jag är lite tråkig och choklad vill jag inte att han äter varje dag, så jag tror att det blir nån sorts pixibok-kalender. Om ett par dagar kommer det faktiskt upp en kampanj med julkalendrar på Campadre så jag tror jag ska ta och beställa hem en då! Om ett par år när båda pojkarna är lite större ska vi nog ha en nissedörr också, så roligt, mysigt och fantasifullt med en liten inneboende tomtenisse!

Och före själva julafton så kommer ju lillajul, redan om två veckor! Sami har aldrig firat lillajul som liten (har för mig att inga finska gör?), utan lillajul för honom är bara julfesten de ordnar från facket/jobbet, som ju inte ens är på lillajulkvällen. Men alltså hur kul att fira lillajul nu när man har barn!? Det känns ju måttligt värt att laga nån lillajulpåse/klapp åt sig själv men nu har man ju två små troll att fixa åt. 


Jag minns spänningen när jag var liten på lillajul, man väntade hela dagen och när det äntligen blivit mörkt ute så kunde det plötsligt knacka på dörren, och när vi sprang och öppnade fanns där varsin påse med lite smått och gott och nån liten julklapp av lillajultomten. 
Det vill jag att mina barn ska få uppleva!

Jag tycker ju nu då att det är minst lika roligt att fixa åt mina barn som när jag själv var liten och fick uppleva spänningen, så jag har ju redan börjat planera vad påsarna ska innehålla. Vill inte gå helt bananas men ändå nog att de ska få nåt litet, så i Olivers påse planerar jag att sätta en julkalender, en fidget spinner (hans kusin Alex fick en igår när vi var där och Oliver lekte med den hela kvällen och har pratat om den hela dagen idag..), russin, en trip och så ska jag göra en liten papperspåse med lite chips i (ni ba: va har chips med julen att göra? jag: chips hör till varje högtid! Heheh nä, men Oliver älskar det men får äta det så sällan men på lillajul kan han nog få en egen liten påse.). I Noels blir det troligtvis bara en smoothie och nån liten leksak, han förstår ju inget än men det är mest bara så Oliver ser att Noel också får nåt.

Bring on the Holiday season!

5 kommentarer:

 1. Barnens dag höll väl på hela dagen och tomten sku bara vara där mellan 14-16 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahaa de förklarar saken! Hadd int sett nån info om de, bara att barnens dag sku hålla på ti kl 17. :)

   Radera
 2. Var har du köpt fönsterbilderna?

  SvaraRadera