torsdag 2 november 2017

Hur dumpar man en vän?

Fick in en fråga från en anonym läsare;

Har du nångång dumpat en kompis/slutat umgås med en kompis medvetet? Är i den sitsen nu att jag har så nog av en vän men tycker det är så svårt hur jag ska avsluta relationen, hon bara skickar och frågar om vi kan hänga hela tiden.. vill ju helst skrika rakt ut JAG VILL GÖRA SLUT. Men det är svårare när det handlar om vänner?! Med killar är det ju 100 gånger enklare.. tips?


 Alltså dethär förstår jag att kan vara jättesvårt! Med killar man vill sluta träffa så bryr man ju sig inte så mycket fast man aldrig ser personen igen (*låtsas att ja vet nåt om den saken fast ja har fria me samma sen ja va 14* heheheheheeh), men med vänner vill man ju ändå gärna kunna ha en "hej, hur går de?"-relation, även om man kanske inte vill umgås-umgås mer.

Jag själv sade upp kontakten med en person under ca ett år för att jag starkt tar avstånd från sånt som personen gjorde. Då sa jag rakt ut att jag inte vill bli förknippad med det och att hen inte behöver kontakta mig. Efter en tid ändrades situationen och vi återupptog kontakten igen.

 Det var ju lite annan situation än det du går igenom, men jag vet faktiskt om en annan person i exakt samma sits och jag säger samma åt dig som jag sagt åt den personen; Hur skulle du vilja bli behandlad om det var omvända roller?
Självklart kan det kännas sårande att nån inte vill umgås med en, speciellt om man umgåtts ganska ofta och från ena sidan tror att allt är frid och fröjd, men jag personligen skulle nog hellre isåfall vilja få ett ärligt svar om hur det ligger till istället för att typ bara bli ignorerad eller ha en "falsk" vänskap.. Man behöver ju inte säga det på ett elakt sätt utan kanske försöka förklara att man inte tycker att personkemin riktigt funkar eller nåt.. Jag är ju dock överlag en person som kan vara ganska rak på sak så andra kanske hellre bara skulle bli ignorerad och att vänskapen då bara skulle rinna ut i sanden heheh.. Svårt så man dessutom är så olika! 

Så alltså hmm.. ja. Du har väl två alternativ; fortsätt vara vän med en person du inte vill vara vän med och va irriterad på dig själv, eller kanske ha dåligt samvete en stund men ha mer tid för de du faktiskt vill umgås med, samtidigt som du ger vännen en chans att hitta nån som vill umgås med henne på riktigt.

Känner att jag kanske inte var till så stor nytta här nu ändå heheh, men har nån som läser detta nåt tips kan man ju gärna kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar