onsdag 29 november 2017

#DAMMENBRISTER

Några dagar i streck har jag på kvällarna suttit och läst fruktansvärda vittnesmål av kvinnor som blivit utsatta för sexuella trakasserier, våld och utnyttjanden, av deras pappor, vänner, massörer, gynekologer, chefer, lärare och okända män. Jag har blivit ledsen och jag har blivit arg. Det har tydligen också märkts utåt, då Sami såg mina reaktioner och frågade en kväll vad jag läser. Jag berättade kortfattat om några fall och han frågade varför jag läser sånt då jag blir så upprörd, att han håller sig ifrån att läsa saker han vet att han blir arg över, för att han inte vill tänka på alla hemskheter.

Och det är just det som är felet.

Att man blundar för vad som pågår för att man inte orkar och inte vill, se och ta tag i problemen. Självklart är det enklare att inte läsa, inte veta, blunda och svänga bort huvudet om man väl råkar få syn på nåt. Män som förminskar, utnyttjar, trakasserar och våldför sig på kvinnor får härja fritt utan att nån reagerar, och sen är det offret som skäms och inte vågar prata om det. 
Ni hör väl hur sjukt det låter!?

Gå in här och läs, begrunda och öppna ögonen för vad kvinnor blir utsatta för dagligen i Svenskfinland.

Detdär jävla förminskandet och respektlösa bemötandet, trakasserierna som inte blir tagna på allvar och offren som inte blir trodda, det får vara färdigt nu. 
#DAMMENBRISTER, och det är fan på tiden.

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen på tiden!! ✊✊✊

  SvaraRadera
 2. Var hittar man gruppen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en hemlig grupp man måste bli inbjuden till. Men alla vittnesmål kan också läsas på astra.fi/dammenbrister

   Radera
  2. Rättar mig själv; ALLA vittnesmål finns inte för allmänheten att läsa, men man får ändå en uppfattning om hur stort problemet är när man läser de som finns där.

   Radera