fredag 6 oktober 2017

Noel Eliel 5 månader

Vilken lycka att ha en mommo som kan sticka! Idag fick Noel posera lite i nystickade dräkten, lite stor än men passar ändå helt bra och den lär väl hinna bli mer utfylld under vintern!


Igår var Noel på 5månaderskontroll till rådgivningen. Han är nu hela 58 cm lång och 6,2 kg tung! Han växer fortfarande på endast bröstmjölk men vi ska lite börja med smakportioner också så småningom. Provade ge lite päronpuré en dag för några veckor sen och sen blev det skrikfest typ 4 timmar på kvällen/natten så vi kommer börja ytterst försiktigt tror jag ändå.. 

Han fick även 5månaders vaccinerna igår och jag som fasade för en likadan kväll som förra gången han fick vaccin blev positivt överraskad då han inte reagerade alls, hoppas det inte kommer ikväll heller, hur länge efter vaccin är det de brukar kunna reagera ens egentligen?

Vi är ju på fysioterapi med honom en gång i veckan, oftast på tisdagar och han gör framsteg både motoriskt och med synen! Nu kan han ta ögonkontakt och fokusera på saker som är nära, vilket han har haft svårt med. Han är stark och stabil i nacken och sitter hellre upprätt i famnen än ligger som en liten baby!

2 kommentarer:

  1. På vilka grundet vaccinerar ni?

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att jag tror och litar på läkarvetenskapen och att forskare har mer kunskap än vad jag har i detta ämne. Vi vet att vaccin har minskat och/eller utrotat farliga sjukdomar och gjort att vi sluppit epidemier som annars skulle ha tagit många liv, och som riskerar (redan har börjat..) att komma tillbaka om vi inte fortsätter vaccinera våra barn. Jag ser hellre att mina barn har feber en kväll än att de riskerar få någon allvarlig sjukdom och eventuell följdsjukdom, som dessutom sprider sig som en löpeld till hur många som helst. Jag vaccinerar också mig och mina barn för deras skulle som av någon anledning inte kan vaccinera sig. Det är för mig helt enkelt en självklarhet att vaccinera!

      Radera