torsdag 26 oktober 2017

Emmaljunga Double Viking

För det första, TACK för frågorna och bloggtipsen på förra inlägget!

Nicoline önskade recension på vår Emmaljunga vagn, dvs Emmaljunga Double Viking syskonvagnen! Nu är det så att jag redan har sålt den för ett par veckor sen så den finnes icke i detta hushåll mer, men kan väl skriva några ord om den ändå om det är nån som är i syskonvagnsköpastankar!


För det första; för att förvara en syskonvagn som är byggd på bredden så behöver man utrymme. Utrymme som tyvärr inte fanns här i vårt 100kvm lilla hus där det inte finns nåt stort grovkök eller liknande, speciellt inte när vi redan har en enkelvagn inomhus. "Joo men de går no bra ändå, den ryms no nånstans" var typ mitt resonemang i den frågan när jag så gärna ville ha den.. M-hm.... Så den var tvungen att bo i förrådet som sitter ihop med garaget och var ju då ganska prakko att ta i bruk när man först var tvungen att gå ut o hämta den, och då den dessutom inte rymdes hel in/ut genom förrådsdörren så var man tvungen att bära ut alla delar separat.

Själva vagnen var jag helnöjd med när man väl hade ut den. Vi använde den dock inte alls många gånger då Oliver ändå vägrade sitta i (han sitter överlag aldrig i vagn förutom när han sover) utan cyklade med Pukyn istället så då hade jag alltid bara enkelvagnen med Noel i, men de gånger jag använde den tyckte jag om den! Riktigt lätt att skutta, den rullade mycket lättare och svängde betydligt smidigare än alla andra syskonvagnar jag provat och jaa, överlag väldigt lätt att hantera! Tyget (vår var från 2014 så vet inte hur det är med riktigt nya) på suffletterna tyckte jag dock var väldigt tunt då det endast var ett lager, och suffletten på liggdelen gick bara upp till 90 grader (som på bilden ovan), medan suffletten på sittdelen istället istället gick ner ända till bågen framför barnet så det var bra om man t.ex. har nån som sover där i.

Vi sålde den som sagt redan och jag kommer inte köpa nån annan syskonvagn heller, vilket jag först lite funderade på. Om jag i dagens läge ändå skulle köpa en syskonvagn så skulle jag nog satsa på en där barnen sitter bakom varandra (vilket jag var heeeelt emot förr), eller en som går att dra ut/ihop till singel/syskonvagn för att bara behöva ha en vagn i hushållet. Mina barn sover aldrig båda utomhus på samma gång så för den sakens skull behöver jag inte två separata vagnar.

Nu i vinter kommer vi fortsätta köra med vår Gesslein (den har ju dessutom två olika set med framhjul så den funkar skitbra året runt) och sen till våren när Oliver knappast mer sover ute och Noel inte längre behöver ha nån liggdel så kommer vi troligtvis sälja Gesslein och uppdatera till en ny springvagn med svängbart framhjul istället.

2 kommentarer:

  1. Nicoline Björklund27 oktober 2017 10:53

    Fast det inte var denna Nicoline som hade önskat recension så tyckte jag om att läsa detta eftersom vi just skaffat en double viking 735 som jag inte hunnit testa så mycket. Men ja, det jag skulle tipsa om är att köpa vikingchassit och använda viking som enkelvagn, då passar samma delar på bägge chassin och då blir det iaf lite mindre grejer att förvara! :)

    SvaraRadera