lördag 5 augusti 2017

Tre månader

Igår blev minstingen i familjen (som ju egentligen inte ens är minst längre, Pendi är mindre med sina 2,5kg, men jaja) 3 månader gammal! Känns på ett sätt som igår som han blev född dendär torsdagskvällen i Oulu, men på samma gång känns det som att det inte ens är jag/vi som varit med om det hela! Tänk vad man glömmer fort, nu känns det redan nästan som att jag bara drömt att vi varit på sjukhus alls.

Nu är han ju storleksmässigt som en lite större nyfödd bebis, Oliver var dock till och med ännu lite större när han föddes än vad Noel är nu som tremånaders! 
4080g och 49cm var vår lillkämpe igår!


I onsdags var vi som sagt till Kokkola på blodprov, och igår ringde de därifrån om resultatet. Hb har äntligen blivit bättre och i samråd med rådgivningen så kommer vi vänta en månad med fasta födan! Han växer ju superbra bara på min mjölk och nu när hb också stabiliserats så känns det nog som att han överlever en månad till bara på det, då ju många som sagt i Sverige börjar först vid 5-6 månader korrigerad ålder (Noel skulle isåfall vara 8 månader okorr. då). 

Igår vid tremånaderskontrollen fick han även vaccin. Kan inte minnas att Oliver reagerat märkbart på just nåt vaccin han fick, och Noel reagerade inte heller på förra rotadosen, dock hamnade en hel del utanför munnen då. Igår blev det dock skrik hela kvällen.. Usch sånt hjärtskärande skrik dessutom, fick flera gånger tårar i ögonen då jag såg hur han led. Man såg i ansiktet hur sjukt han hade och han skrek så han skakade. Som tur blev det bättre till natten och han sov lugnt hela natten sen. Men hellre tar vi nog en skrikkväll än nån sjukdomsepidemi ändå, både för vår och andras skull!

Nätterna har vi ju verkligen lyx med just nu, det är nog mer pga den äldre förmågan som vi emellanåt hålls vakna. Noel sover ofta ca 22-08, förstås med amning däremellan men han somnar alltid direkt om! 

Titta så mycket han växt på bara den tiden vi varit hemma!

4 kommentarer:

 1. Hej. Vad glad man blir när man får läsa hur han växer och mår bra 😊
  Funderar en sak och tänkte om du vill/kan svara? Hur blev det bestämmt att ni skulle fara till Oulu och föda? Var det närmaste och snabbast som gälde eller hade ni alternativ tex Åbo eller Tammerfors?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog det snabbaste alternativet som gällde och jag hade inga invändningar, litade nog fullt på personalen att de visste vart vi skulle. De velade lite i Kokkola om de ens skulle våga skicka oss nånstans om han skulle hinna dö på vägen eller om de skulle ta ut honom redan där fast man egentligen inte får föda så små där, så kritiskt var det.. de kom hur som helst fram till att vi nog kunde åka så då för vi snabbt med ambulans och sirener på dit, där konstaterades att hjärtljuden blivit lite sämre under färden så han behövdes nog tas ut samma dag.

   Radera
 2. Nella va 4.1 kg och 51.9 cm då hon va nästan 3 månader (måsta koll opp fö skojs skull ;)) Han verkar ju verkligen ha tagi igen sig fint me tanke på att Nella ändå va 700 g tyngre vi födseln än er pojk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo han tar verkligen igen sig snabbt! 😄 Bra aptit har han. 😊

   Radera