torsdag 13 juli 2017

Under våra fötter

Mariette hade en fråga som jag tänkte att jag lika bra kan ta upp i ett inlägg för en gångs skull!

Hej! Nu har ni haft ert golv ett tag..undrar vad du tycker om det? Kan du rekommendera vinyl? Vi är i golvbytar tankar och funderar på att köra på samma som ni har.. ja, vad sku du säga? Tanken är mellan något liknande som er eller samma utseende bara att matta... tankar? Tack för en bra blogg det är så kul att följa dig :)

Så ja, first and foremost, Well thank you milady för den sista meningen och nu ska jag försöka plottra ihop nåt svar innan lillchefen kommer med andra order!

Vi böt ju alltså golv i köket, hallen och vardagsrummet när Oliver var ca tre månader, dvs för snart 2 år sen (say whaat? Är det faktiskt så länge sen!?). När vi köpte huset för snart 6 år sen fanns nästan gulaktig laminat i hela huset, vilket vi fortfarande har i två små sovrum, men det hade blivit rejält fuktskadat och fult så vi ville ha nytt. Om jag minns rätt så funderade vi egentligen mest mellan nytt laminat och vinyl men bestämde oss till sist för vinyl i ljusgrått.


Och vi är nog fortfarande nöjda med vårt val! Vinyl är ju bra på så sätt att det inte blir fuktskadat då det inte alls innehåller nånsorts trä eller liknande, så det sväller inte om det blir vått. Vilket är sketabra med småbarn som kanske skvätter lite vad som helst både här och där.

Det var snabbt och lätt att sätta in (ska jag säga som inte lyfte ett finger medan Sami och pappa jobbade, vi for till Åbo över helgen och när vi kom hem var det klart heheh) med klicksystem och det är lätt att städa av. Vi har ju dock en väldigt ljus färg som ALLT skräp syns på, så vi hamnar dammsuga typ varannan dag..

Som minus är det ju då dyrare än många andra golv (i Olivers rum där det inte utsätts för samma påfrestning satte vi billigare laminat) och fast det lär ska vara så jättetåligt så har det nog kommit liite märken i köket där man drar köksstolarna fram och tillbaka. Vet inte om vi är extra våldsamma i vårt stolsdragande då eller var det är frågan om.. Syns inte om man inte vet om det men smått irriterande ändå. Dock har det inte kommit märken alls fast jag gått x antal varv med icebugs i huset så tåligt är det nog ändå.


Vi har haft matta i flera lägenheter vi bott i tidigare och funderade nog snabbt på det när vi skulle byta här också, för dagens mattor kan ju verkligen vara snygga! Men matta är ju ganska mjukt material och har man möbler på samma ställe en längre tid så riskerar man nog att ha märken i mattan där de stått sen när man möblerar om, det behöver man inte oroa sig för med vinyl (eller laminat).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar