måndag 31 juli 2017

Slut på semestern

Första dagen ensam hemma med båda barnen! 
Kan meddela såhär efter halva dagen att we are still alive och förmiddagen har gått över förväntan! Just nu sover båda barnen vilket är oerhört sällsynt (orsaken till att jag inte hinner blogga på kvällarna, lillrojvarn går lös ända tills jag somnar bredvid honom..)

Förra natten gick dock ganska dåligt, sov med båda barnen från ca 01 då Oliver kom till vårt sovrum, och sen blev jag väckt minst en gång i timmen tills kl 7 när vi steg upp.. Så energinivån är inte direkt på max idag. Desstuom killer träningsvärk i axlarna idag efter en wod igårmorse.. huh.

Har ju tränat med ergobabyn för att få båda händerna lösa men har ännu inte riktigt kommit överens med den. Idag provade jag för första gången istället en bärsjal (babylonia tricot slen) som svägerskan Carola hade hit åt mig för nån vecka sen, och jag gillar den starkt redan! Känns mycket bekvämare och som att Noel sitter mycket bättre i den och får bättre stöd för huvudet.

4 kommentarer:

 1. Ifall du gillar sjalen så rekommenderar jag att prova en vävd sjal också! De är mycket svalare då de inte behöver vara 3 varv runt barnet utan endast 1, tricot sjalen kan bli lite varm under sommarmånaderna 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack för tipset, jag har verkligen noll koll när det kommer till sjalar! Vet du var man kan få tag i sån?

   Radera
 2. Jag har köpt mina via FB loppis - kantovälinekirppis, men man kan också köpa direkt från t.ex. Ipanainen, Liinalapsi eller andra dylika nätsidor. Skulle tro att man också hittar genom att efterlysa på t.ex. barnloppis i Jakobstadsnejden. Grejjen med vävda sjalar är dock att de finns olika länger och material och prisklasser så de kan vara bra att prova (speciellt i början) före köp så man vet vad man tycker om och inte tycker om 😊 jag föredrar också färdigt använda sjalar då de är mjukare än splitternya sjalar! det borde finnas en stödperson för bärande i Jeppis men nu vet jag inte vad hon heter.. här i Nkby har vi också en stöd person som man säkert kan kontakta också om man behöver hjälp eller råd. Hon heter Victoria Lassander-Sandin. I Vasa finns det en kantovälinelainaamo därifrån man kan hyra hem sjalar eller selar för att testa vad som passar en. Mera tips/olika knytningar hittar man också i t.ex. fb grupperna bärsjalar (svensk sida) eller kantovälineet - kysy ja keskustele 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack så mycket för all info, ska försöka läsa på lite och ta mig en närmare titt på fbgrupperna!😊

   Radera