fredag 14 juli 2017

Lever lyxliv

Tjenare från en mamma med en 3 kilos bebis! 
Tänk att han redan gått upp 2 kilo.. Helt sjukt! Jag har ju redan en tid tyckt att han är helt normal babystorlek medan andra ojar sig över hur liiiten han är, men nu börjar han ju faktiskt vara riktigt normal! Fortfarande mer än en kilo lättare än Oliver var när han föddes dock..

Jag har fått en ny level av mörka ringar under ögonen men hee komber väl me småbåånsliivi!

I förrgår var en lite jobbig dag. I tisdags var vi till labben och tog blodprov för att följa upp hb som var lågt förra veckan, och i onsdags ringde de från Kokkola och sa att hb fortfarande bara är 81, så vi behöver komma in för att Noel ska få mer röda blodkroppar. Vi for in till kl 13, det togs blodprov igen och sattes kanyl i hans lilla hans. Alltså känslan när en sköterska håller fast honom och en annan letar passlig ådra att sticka i pannan.. skriket som får ens egna tårar att forsa och man ser hur panikslagen han är än en gång.. Skulle helst slita bort honom och springa ut, men så vet man att det är för hans eget bästa och vad han behöver. Blä.

Sen satt vi och väntade till halv 6 innan blodet som beställts hade kommit och värmts upp innan han började få det. 4 timmar tog infusionen och sen satt vi ännu kvar en timme för observation. Så halv 11 på kvällen slapp vi sen att hoppa i bilen tillbaka och köra hem.


Annars går livet hemmavid riktigt bra! Han är en riktig famnbaby som vill vara nära 24/7. Är riktigt förvånad nu när jag kunnat sätta ner honom och han fortfarande sover medan jag skriver detta! Även nätterna går ganska smärtfritt med ca 3 uppvak för amning men sen somnar vi om ganska direkt. På morgonen brukar han lida av lite magknip men det går ändå relativt fort om.

 Sami och Oliver har farit ur stugan nu ett dygn, Oliver far en natt till fammos och Sami far och fiska med en kompis sålänge. Och alltså sånt jädra lyxliv det är att bara ha hand om en baby! Även fast man hamnar leva med endast en hand fri. Nu när man blivit lite vanare som tvåbarnsförälder är ju dethär värsta chilldeluxe att inte behöva vara på sin vakt hela tiden och inte behöva underhålla ena barnet medan man sitter fast i andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar