fredag 5 maj 2017

Så är man plötsligt prematurmamma

Det var inte riktigt dethär jag hade förväntat mig när jag ringde mödrapoli igår morse för att snabbt få höra babyns hjärtljud.. Jag tänkte att jag säkert bara överdriver men huj att ens tänka sig vad som kunde hänt om jag inte följt magkänslan, tagit upp telefonen och ringt..

För att bara ta det hela ganska kort så blev det sen ultra i Jeppis då det fanns dippar i kurvan, bråttom med bil till Kokkola och slutligen ambulans till Uleåborg där de konstaterade att de inte vågar lämna bebisen i magen en dag till då han redan slutat växa för över en månad sen och moderkakan och navelsträngen är på det sista med att göra sitt jobb, utan nej, han ska ut - nu.

Så ca 9 timmar efter första samtalet på morgonen var han ute efter brådskande snitt. En 1050g högt älskad liten lillebror född i v. 32+2. 

De hade förberett oss på att de tar honom med sig medsamma och två barnläkare stod redo på plats. Efter en stund kom en barnläkare in in op.salen igen och berättade at vi har fått en sån duktig liten kämpe som andas på egen hand och läget var stabilt med. Sami fick fara med och träffa honom genom kuvösen medan jag blev ihopsydd igen. 

Det är så overkligt att tänka att jag igår morse gick där hemma och busade med Oliver, sa "vi ses snart!" när jag lämnade honom hos Carro i vad jag trodde skulle va en halvtimme ungefär (han är nu hos mommo och moffa och har det bra) och nu plötsligt ligger jag på en avdelning i Uleåborg utan en baby i magen och kommer inte få se Oliver på jag vet inte när. Hela gårdagen känns som en dröm och allt har hänt så snabbt att jag inte riktigt har smält det än, men nu tar vi en dag i taget och hoppas på att lillebror ska växa till sig och orka fortsätta kämpa som han hamnat göra hittills i livet. ❤


25 kommentarer:

 1. Stort Grattis ♡ Sköt om er . Utan att vara religös ber jag att er lilla kämpe kämpar vidare ♡

  SvaraRadera
 2. Gratulerar till Lillebror och styrka till dig i sviterna efter snittet! Du ska se att allt blir bra!

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till er lilla lilla lillebror!! Vilken kämpe! Och vilken tur du litade på din magkänsla, hjälp! Sköt om er alla och kämpa en dag i taget.

  Grattishälsningar från en bloggläsande mamma i Kyrkostrand

  SvaraRadera
 4. Alltså Elisabeth jag fick tårar i ögonen när jag läst dehär 😢 Vilken kämpe till kille ni har fått och vilka kämpar du och Sami tvingas vara nu. En dag i taget! Tänker på er, kram ❤️

  SvaraRadera
 5. Oj då, det var snabba ryck! Vad bra att dom tog det på allvar och fick ut gossen snabbt. Grattis och lycka till <3

  SvaraRadera
 6. Oj här faller det tårar! Men vilken tur att du följde din magkänsla och er lilla baby kunde komma ut snabbt! ❤️ Många kramar till er alla och styrka att ni fixar vardagen med baby, storebror och allt praktiskt runtomkring!

  SvaraRadera
 7. Grattis till er! Vad fint och hemskt samtidigt. Kämpa vidare, ni och lillebror!

  SvaraRadera
 8. Åh Grattis! Vem sku ha tänkt he tå vi såg de vi mäcken i onsdags. ;) men ja önskar er lycka och krafter.

  SvaraRadera
 9. Men hjälp så det gick! Men grattis till lillebor! Hoppas ni får ha det bra i Uleåborg! Kämpa!

  SvaraRadera
 10. Stort grattis :-) men jag ryser när jag läste detta! Fick själv en flicka i december som föddes i v 32+3..

  SvaraRadera
 11. Nejmen - grattis! Vilken otrolig tur att du litade på magkänslan! Fick rysningar när jag läste. Håller tummar och tår att lillebror växer till sig snabbt så han får träffa storebror sen!

  SvaraRadera
 12. Ojojoj! Vad bra att du litade på magkänslan. Det är nog bara som så att man vet själv om något är på tok. Vad fint att höra att ni efter omständigheterna mår bra. Kämpa på!

  SvaraRadera
 13. Oj, det blev säkert en omtumlande dag! Vad skönt att allt gick bra ändå :)Lycka till i fortsättningen!Kram från Steinvatne!

  SvaraRadera
 14. Grattis och håller tummarna att lillebror få må bra utanför magen nu. :)

  SvaraRadera
 15. Shit! Grattis till stor, liten överraskning! <3

  SvaraRadera
 16. Dehär tog fram tårarna, kämpa på lillen ♡

  SvaraRadera
 17. Grattis till lill killen ☺. Vilken tur du litade på magkänslan å vilken duktig bebis å mamma. Lycka till kramar ❤

  SvaraRadera
 18. Grattis! Kämpa på hela familjen, styrkekramar åt er alla <3

  SvaraRadera
 19. Karita Nynäs5 maj 2017 21:48

  Grattis! He gar nog bra. Kramar till er allla💜

  SvaraRadera
 20. Se bara! Stort grattis till er :) Vilken liten kämpe! Hoppas allt går bra i fortsättningen också.

  SvaraRadera
 21. Jag fick också som många andra rysningar när jag läste! Vilken tur atr du litade på magkänslan! Stort grattis och massa kämparhälsningar till hela familjen!

  SvaraRadera
 22. Stort grattis till babyn. Har också varit där med en liten prematur. Det är en tuff start och en stor chock, men det blir lättare. Var snälla med er själva och ta hand om varandra så ni orkar. Ta emot hjälp och vila.

  SvaraRadera
 23. Stort Grattis! ❤ Kämpa på, ni är i trygga och kunniga händer.

  SvaraRadera
 24. Nämen hjälp, stort grattis till er! Kämpa på och som nån skrev, ta emot all hjälp!

  SvaraRadera
 25. Blir alldeles tårögd då jag läser... Stort grattis till er fina lilla kille! Vilken tur att allt gick bra, man ska nog lita på den där magkänslan när den säger att något inte är som det ska. Kram! 💜

  SvaraRadera