onsdag 10 maj 2017

På paus men ändå inte

Det känns så konstigt då livet liksom har satts på paus men så fortsätter det ändå samtidigt. Allt är som vanligt men så är inget det ändå. Vi försöker hålla vardagen som vanligt så långt det går för Oliver, han går nog ändå också igenom tillräckligt som det är, och fast vi kanske också ser ut som vanligt utanpå så har man hela tiden tankarna i Uleåborg hos lillebror, där man hoppas att han har det bra.

Idag var vi och lekte utomhus hos bästisarna hela förmiddagen medan S hämtade hem en Pukycykel åt Oliver, kan gissa att vi har en nöjd kille efter middagsvilan när han får den!

Vi ringer tre gånger per dag och blir uppdaterade om lillebrors mående, och som tur går allt hittills uppåt! Medan vi var där fick han bara 0,5-2ml mjölk genom slangen i näsan i gången, och då spydde han ibland upp det tillbaka, men nu har magen blivit så pass bra att han imorse kunde få hela 7ml! Sköterskan som har morgonskifte sa också att hon inte varit där på två dagar, och sen senast hon såg honom kunde man se klar förbättring både på färgen på magen och att den känns mjukare! Han hade kakkat själv igår och bilirubinvärdena hade sjunkit igen efter att han varit under sinivalo igen. Han har också börjat röra sig lite mer som en vanlig baby och inte fullt så knyckigt och skakigt som är det typiska för prematurer.
Känns så skönt att veta att läget är stabilt och jag är så innerligt tacksam över den kunniga personalen han har runt sig i Uleåborg!

3 kommentarer:

 1. skönt att läsa! Vår prematur kunde inte på länge få mer än 5 ml/gång så det är ju verkligen framsteg att han kan få så mycket per gång redan!! stort lycka till och grattis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sami pratade nyss med dem igen så nu på eftermiddagen ska han få 10ml! Känns så bra att han gör så snabba framsteg! :)

   Radera
 2. Så roligt att läsa! Fast jag inte känner dig så känner jag såå med er! All lycka till hela familjen och lillebror. Vilken kämpe han är :)

  SvaraRadera