söndag 21 maj 2017

Fortsätter framåt

Idag for Sami hem tillbaka, vi bestämde redan i fredags att jag lämnar hit tills tisdag och tar då tåget hem, och så möter vi/jag upp Noel då han kommer till Kokkola på onsdag. Om det mot förmodan inte blir nån flytt så åker vi hit igen på torsdag, men det ser nog lovande ut med flytt såvida de inte har helt fullt i Kokkola..

Han har nu flyttats till ett rum med lite större prematurer då de behövde mer utrymme i intensivrummet åt sjukare bebisar och han var bäst i skick av de som fanns där. Första intrycket av det nya rummet var "neeej hur ska han överleva här!?!" Då det varken är lika modernt eller kliniskt rent (nog superrent ändå men jag har väl blivit lite skadad) men nu när man "bott int" sig lite så är det nog riktigt bra. Han har inte längre heller nån egen personal dygnet runt men de är nog extra uppmärksamma på honom ändå märker man. Han är den enda där som behöver vara i kuvös och kopplad till puls och saturationsmätare, de andra bebidarna där är uppemot 2-3kg så det är nog lite storleksskillnad. Det är betydligt mer trångt i nya rummet också då det är 4 bebisar + mammor på lika stor yta som det tidigare var 2 bebisar på..

Noel fortsätter att gå upp i vikt så duktigt! I morse stod vågen på 1200g exakt och det känns lite som en milstolpe! Det syns på honom att han växt och fått lite mer fylliga kinder och lår, fast han säkert ser superliten ut åt de som inte är vana att se honom. Han är nu 36,2cm lång.

Han får nu 17ml varannan timme genom sonden men vi sugtränar också varje dag. Idag satte de en tuttgrej på en spruta och så fick han själv suga ut mjölken ur sprutan, och 11ml for i ett huj! Sen nu på kvällen fick han också ligga vid bröstet men där snuttade han bara en liten stund o somnade sen sött. Han är nog så gosig denhär lillen vår ❤


1 kommentar:

  1. Ååååh jag är så glad att det går så bra för honom! <3

    SvaraRadera