söndag 14 maj 2017

En helg med den lilla

Nu är vi hemma igen och det tog lika sjukt i hjärtat att säga hejdå denhär gången också. Grät när jag kom ut från rummet och fastän det inte är många dagar tills jag får se honom igen så känns det så hemskt att inte få ha sin älskade lilla bebis med sig 24/7. 

Sami fick sjuk hals natten till lördan så han fick bara umgås med lillen i fredags, sen har han fått underhålla sig själv i patientlägenheten. Surt men bättre det än att riskera att Noel blir sjuk. Jag har suttit med honom på bröstet i timtal och till all lycka fortsätter han att göra framsteg. Mjölkportionerna har ökats till 14ml och vikten har ökat till 1130gram. Vi hamnade dock att väga honom tre gånger både igår och idag för att få fram nån trolig vikt så vet inte hur pålitliga de siffrorna är. De tog bort kanylen för några dagar sen så nu är det betydligt mindre sladdar att akta, jag har fått lära mig att lyfta honom själv till och från kuvösen - bröstet samt att göra morgontvätt och byta blöja själv, så man får känna sig delaktig i vården och lära känna honom lite mer.

En söt liten prins efter morgontvätten igår. Han är kladdig i håret p.g.a. limmet från tejperna som höll fast kanylen på huvudet.

Jag märker tydligt att mjölkproduktionen boostas när man är nära honom. Tyckte att det bara blev mindre och mindre för var dag som jag var hemma utan att fysiskt vara nära honom men nu är det på rade igen!


The mother och bild på "patienthotellet". Det är alltså ett vanligt höghus med några lägenheter som patienter/anhöriga får hyra. Minimala och inte speciellt fräscha men man överlever!

Oliver har haft det bra med fammon här hemma hos oss och ikväll hämtade jag hem Pendi som har varit o skötas från i torsdags förra veckan när vi plötsligt åkte in fram tills nu. Så skönt att veta att man har nån som kan ta henne dit hon är mer än välkommen och blir bortskämd med kärlek, och att det råkar vara hos syrrans pojkväns mamma är ju bara bäst.

Samis mamma hade med sig tårta när hon kom i torsdags och blommor har vi inte brist på 

3 kommentarer:

 1. Vilken klädstorlek har han? Finns det så små kläder han behöver? Jag var riktigt tvungen att ta fram måttstocken o se hur liten han är. Roligt att höra att han verkar utvecklas bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dedär kläderna var i storlek 35/40 tror jag, de var lite stora men passade ändå helt okej. :) De minsta som jag sett att finns i vanliga butiker är stl 44 och de är nog allt för stora åt honom ännu!

   Radera
 2. Så roligt att du delar med dig av er tuffa vardag. Svårt att försöka förstå vad ni går egenom. Skönt när allt går åt rätt håll med den lilla kämpen. Önskar er allt gott.

  SvaraRadera