onsdag 24 maj 2017

En första dag på MÖCS

Efter att ha fått reda på ungefär vilken tid Noel skulle anlända till Kokkola i förmiddags så hoppade jag i bilen och åkte dit. Fick se avdelningen och rummet som Noel skulle bo i och efter en liten stund kom en bår med en kuvös på, och däri låg lilleman fastspänd för att inte halka omkring under färden. Ambulansturen hade gått riktigt bra och han hade sovit hela vägen!

Jag fick ett sånt bra första intyck av de nyföddas intensivavdelning i Kokkola! Moderna och fina utrymmen, och personalen verkade väldigt trevliga. Dessutom att få gratis mat på sjukhuset när jag är där - SÅ bra! Hade redan hunnit fasa för hur dyrt det kommer bli att köpa lunch varje dag men som ammande/pumpande mamma med barn på avdelningen får man lunch och/eller middag gratis varje dag!

Och så skönt att inte behöva bli trött i huvudet av att prata finska 24/7! Jag klarar mig nog helt bra på finska och har nog förstått allt de förklarat och berättat i Oulu men nog är det skönt ändå att få prata sitt modersmål. Jag fick träffa barnläkaren direkt jag kom dit i förmiddags också, och han kunde såklart inte lova nåt men enligt hans erfarenhet om allt går bra så skulle han gissa att vi kan åka hem om 3-5 veckor, och det känns ju ändå som väldigt snart, han hann ju redan vara 3 veckor i Oulu och det kändes typ som 1!


Ikväll for jag sen ut på en lite på 5km's promenad med Pendi efter att Oliver somnat. Skönt att kunna röra på sig igen och härligt med lite frisk luft då jag mest sitter inomhus om dagarna. Ska försöka göra det till en vana nu när jag ännu inte får träna desto mer, att få sätta musik i öronen och bara gå och rensa tankarna en stund!

3 kommentarer:

 1. Super bra det där med "gratis" mat :) på vcs får man som ammande mamma frukost, lunch o middag, dessutom bodde jag lyxigt i familjerummet med eget wc, dusch, kylskåp, mikro osv. Åså betalar man ju bara för 7 vårddygn/år när barnet är under 18 år, så nån megemega räkning blir det tack o lov inte! Man får lära sig vart skattepengarna går :) hoppas ni får det bra i kokkola, sköt om er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man får verkligen vara glad för att man bor i Finland när sånthär händer! :) Tack!

   Radera
  2. Å att man lever nu å inte för 100 år sen :-)

   Radera