tisdag 11 april 2017

Värsta kvällen

Gårkvällen alltså.. den absolut värsta jag nånsin varit med om! 

Oliver hade andats med riktigt snabba korta andetag och som lite krampaktigt med magen hela dagen, så efter att ha filmat det och rådfrågat några i vår närhet om de tycker det ser normalt ut bestämde jag mig för att ringa till jouren vid kl 18 och höra vad de tycker. De tyckte att vi bra kan åka in så en läkare får lyssna på lungorna för säkerthetsskull, så ca halv 7 kom vi fram till sjukhuset. 

Efter typ 4 besök med två olika läkare (skiftesbyte), 2x spira och nån till medicin i vätskeform, blodprov ur armen och pick i båda händerna slapp vi till sist hem kl 22 på kvällen. 
Med en helt slutgråten och genomtrött kille. 

Jag som trodde att vi skulle bli hemskickade direkt men istället blev det över 3 timmar, Sami fick komma dit när han var färdig vid boxen och det var nog tur för sån ledsen lillkille har jag sällan beskådat. Han brummade som en bil varje gång han lugnade sig och visade att han ville hem, och vi försäkrade hela tiden att snart slipper vi nog hem o sova, men så hamnade vi att sitta kvar ändå.. Blodprovena visade sen som tur inget direkt alarmerande så nu känns det ju lite dumt att han blev utsatt för den panikgråten som de medförde men ändå bra att det togs ifall att det hade visat nåt!

Oliver hade ju knappt ätit nåt på hela dagen så vid 21 tiden frågade de om vi ville ha lite smörgåsar, saft och mjölk och Oliver åt som tur med god aptit! Man märkte direkt att andningen blev bättre efter andra spiran och han har andats bra hela natten och morgonen nu. Han hade ingen feber på kvällen igår och inte heller inatt eller idag - så skönt att det gick om så snabbt, och hoppas att det inte kommer tillbaka! Riktigt glad, busig och med spring i benen är han idag, precis som vanligt! Snuvan är också helt som bortblåst, bara lite hosta kvar mellan varven! Nu har han dock slocknat på soffan så lite trött efter gårdagen är han nog men annars så gott som återställd!

Ikväll ska jag i kvällsskifte så killarna får ha killkväll och ta det lugnt på hemmafronten, hoppas det går bra utan fler jourbesök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar