fredag 28 april 2017

Utomhuskul för 2 åringar

Dethär helvetiska snöovädret som drog fram i veckan fick ju vårkänslorna att svalna av en aning, 
men va ska int vi tro att he blir somar nagang äntå!

Jag har blivit så taggad på att göra trädgården roligare för Oliver nu inför sommaren så att han också har nåt att göra medan man själv påtar på i blombänkarna (även om han nog också säkert gärna påtar där också), och är nu på jakt efter bl.a. dessa saker, så om nån har nåt av dessa eller liknande till salu är det att hojta till!

En balanscykel har vi faktiskt redan, men den köpte vi typ redan förra året och den är tyvärr ännu allt för stor så han når bara riktigt med tåspetsarna i marken fast man har sadeln som lägst, så den får vänta ännu till nästa år åtminståne. Försöker först nu då hitta en begagnad Puky av minsta modellen (ingen skillnad på färg) men om jag inte hittar nån så kommer jag nog köpa en ny åt honom till 2års present! 

Har nån tips på andra utomhusaktiviteter som 2 åringar gillar att göra så får man också gärna tipsa om det!

7 kommentarer:

 1. Såpbubblor, måla med vattenfärger på stenar typ, måla med kritor på asfalt eller stenplattor, ett litet fotbollsmål.
  Ett tips om ni har verktyg att fixa om balanscykeln så kapar ni av en bit under sadeln. Så gjorde vi på en balanscykel som också var för hög åt vår pojk. /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, vet inte varför jag inte tänkt på fotbollsmål tidigare då han ju älskar allt som har med bollar att göra, han sku säkert tycka om de! :)

   Tyvärr går de int att kapa av på balanscykeln vi har då ramen "delar sig" (alltså så en del fortsätter ner o en går fram mellan benen) precis under var sadeln är nu som lägst.. :/

   Radera
 2. Vattenlekar är pop, Pukys balanscykel rekommenderar jag. Trampolin? Vår yngre gillade nog som tvååring i fjol att hoppa. Skottkärra och egen kratta, våra barn hjälper gärna till att föra bort löv etc. Och så gungor förstås, men med småbarn måste man ju stå där och ge fart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså jag har sån skräck för sånadär trampoliner att det nog tar emot att nånsin skaffa en sån.. :D Trots att man såklart ska ha skyddsnät så ser jag bara framför mig hur Oliver flyger med huvudet i backen o typ bryter nacken! Så njä.. int än före han förstår att själv faktiskt vilja ha en åtminståne.. :D Kratta har han och hjälper redan till med räfsning av snö! ;)

   Radera
 3. Hej. Ja gjorde egna fingerfärger (googlade recept) åt sonen på sommaren. Kokade upp vatten blandat med potatismjöl å karamellfärg, hade sparat några barnmatsburkar att förvara i. Sedan rullade ut en gammal tapetrulle (som vi hittade i ett skåp som vi ändå tänkt slänga) på gräsmattan å så var de bara att börja måla med penslar fingrar å fötter...han fick göra de bara i blöjan sedan när han var klar fick han bada. Det tyckte han var jätte kul och så var de ju så bra då det var naturliga ingredienser så man inte behövde kålla honom hela tiden för de gjorde ju inget fast fingrarna for i munnen nån gång ☺. De hände ju nog sig att han målade både magen å benen också 😉. Tänkte fixa det pånytt i sommar också ☺.
  En liten rutschbana har vi också som vi köpte från biltema förra sommaren den var inte dyr runt 30€ om ja inte minns fel. I år blir de för oss också att fixa en spindel gunga de er ju så praktiska då man kan både ligga å sitta i dom ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj dedär låter ju jättekul! Vi har faktiskt en hel del halva tapetrullar som sluppit av i skåpet så dedär ska vi absolut testa på! :) Tack för tipset!

   Radera