tisdag 25 april 2017

En sväng till jouren igen

Igår vaknade Oliver upp med förkylning igen, och idag klamrade den sig fortfarande fast i hans lilla kropp. Han har ändå varit riktigt pigg och glad så allmäntillståndet har det inte varit nåt fel på ändå som tur. Idag efter dagsvilan hade jag tänkt att vi skulle hoppa på cykeln och fara o köpa sopsäckar att samla skräp från gården i, men när han vaknade var förkylningen ännu värre och han andades snabbare än vanligt, lite i samma stil som för två veckor sen när vi var in till jouren. 

När S kom hem från jobbet så funderade vi en stund men bestämde oss sen för att åka in till jouren igen för att inte riskera att hamna att sitta där till sena kvällen lika som förra gången. Så 16:30, kom vi dit, fick träffa läkaren efter ca timme, fick spira, träffa läkaren igen, spira igen och sen hem tillbaka som tur! Blev ändå 2,5h så det räckte nog till, Oliver somnade som en stock nu ikväll och andningen blev som tur bättre!

S har ju i många år redan haft ganska svår astma så vi har börjat fundera om det kanske kan vara nåt sånt som Oliver också börjat få, och som kanske nu då visar sig mest när han blir förkyld..? Läkaren tyckte också vi skulle kontakta rådgivningen angående det så får vi se om det blir utredning, borde ändå börja boka tid för tvåårskontroll på samma gång.

10 kommentarer:

 1. Känner många små som "bara" har förkylninsastma,kanske han utvecklar nåt sånt? Hoppas han kryar på sig snart,dom små borde få vara friska ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hoppas att det åtminståne håller sig bara till när han är förkyld så de int blir samma som S har.. Så hemskt att så små ska behöva va sjuka! :/

   Radera
 2. Mycket möjligt med förkylnings/ansträngningsastma. Om de e de han har brukar de dock ofta växa bort/bli bättre med åldern :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hoppas verkligen att det växer bort med tiden om det är det som de är frågan om! :)

   Radera
 3. Hej! Vår C hadd typ sama sak, vi hamna in till jouren direkt han blev förkyld för att ge spira. Då jag berätta vid rdg så fick vi direkt läkartid och utskrivet Ventoline i babyhaler och Sir. Ephedrin att ge jär hejm fyri vi far till jouren. Nu har vi ännu int behöva använd na tack vare att vi använder luftfuktar direkt a byri låt förkyld å he funkar fenomenalt! 😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kontakta rdg nu medsamma o nämna om de, sku ju va bra att ha nå att ta till hemma så man kanske sku slipp att sita där o vänta flera timmar hela tiden. :) Och luftfuktare borde vi skaffa hör ja! :)

   Radera
  2. Vi skaffade en luftfuktare för ett år sedan när våra barn fick kruppanfall vid förkylning och nattetid. Den är guld värd, vet inte varför vi inte skaffat någon tidigare! Barnen sover så mycket bättre med den på när de är förkylda. Vi har en från Prisma, märket House och den duger bra ;)

   Radera
 4. Yngsta sonen har förkylningsastma (jag också för den delen) och vi har Ventoline,och Flixotide som vi ger vid förkylning,men ändå kan e bli spira om e er riktigt besvärligt. Hoppas e växer bort ännu.

  SvaraRadera
 5. Vår äldre har lite liknande men enligt utredningen var det inte astma. Men det tog ju tre år att få det utrett. Vi har iaf fått Ventoline och Flixotide då det har hjälpt och luftfuktaren är guld värd. Vi märkte en enorm skillnad när vi skaffade en sån 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså jag har inte ens tänkt på att man kunde/borde skaffa en sån, måste nog ta o göra det asap. :)

   Radera