lördag 1 april 2017

Det blir en dag i Stockholm

Vi hade egentligen tänkt ta ett par hotellnätter eller liknande redan när S hade vinterledigt för några veckor sen, men det blev sen bara inte av p.g.a typ lathet. Vi har ju heller inte varit på den årliga Lapplandsresan i år (till min lycka), så hela vintern har mest spenderats på hemmaplan med andra ord. Här om veckan kom dock S bror med förslaget att vi skulle åka tillsammans med dem och S mamma + man på kryssning över till Sverige, så förra veckan blev det bokat och det kommer alltså bli en lördag i Stockholm på påsk!

Oliver kommer äntligen slippa med på lite äventyr, och det ska bli intressant att se hans reaktion på en storstad. Han älskar ju att titta på bilar och människor och det finns det ju åtminståne ingen brist på där, heheh. 

Men nu undrar jag då, vad ska man egentligen hitta på hela dagen i Stockholm när man har barn med? Jag har för mig att körsbärsblommorna i Kungsträdgården kanske blommar då, så det skulle jag gärna se, men annars har vi inga spikade planer. Oliver kommer ju inte ha tålamod att gå i butiker hela dagen, och S bror + fru har ju också med deras lilla Iina som är just under året, så det blir ju kanske en dag mer på deras villkor än våra.

Tips, någon?

Bild från augusti när jag var i Stockholm en helg och hälsade på bästa Heidi

8 kommentarer:

 1. Skansen! Astrid Lindgrens värld! Teknikmuseet! Häls på mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skansen sku faktiskt kanske kuna va na! Eftersom att sällskapet e helfinskt o knappt känner till Astrids berättelser så tror ja nästan vi får ta de nångång när vi bara far vår familj o barnen e lite större, men vi har ju orsak att fa på fler resor tå! ;)

   Radera
 2. Junibacken och Skansen sku ja rekommender såde snabbt :) men Ifall ni vill fara på nån gratis upplevelse så ere väl att leta efter nån allmän lekpark t.ex., uppskattas ju lika myki av barn (och vuxna) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Junibacken låter ju jättekul när man läser på näte, men Oliver vet ännu endast vem Pippi e så ja tror vi sparar de tills barnen e lite äldre o förstår mer. :) Nån bra park/lekplats ska vi absolut leta upp! :)

   Radera
 3. Sen är det också många museum i Stockholm som har gratis inträde och vissa museum har ju aktiviteter för barn på helger eller är mera interaktiva av sig. Till exempel Historiska museet och Armémuseum har fritt inträde för både vuxna och barn alla dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aijaa! Måst googla lite o se va som sku kuna va intressant. :)

   Radera
 4. Täby centrum exempelvis har ju suveräna lekrum för barnen, där kan hela familjen spendera en dag om man som föräldrar turas om med barnet i lekrummet o den andre får shoppa i det otroligt stora centret 👍🏼 Även mall of scandinavia ska ha likadant lekrum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mall of Scandinavia va vi till i augusti när vi va där, o där fanns ju verkligen ALLT så man sku ju int behöva gå i butiker nån annan stans om vi far dit.. vi får se. :)

   Radera