söndag 16 april 2017

Borta bra men hemma absolut bäst

Aah, HOME SWEET HOME!

Aldrig tidigare har det varit så skönt att komma hem som efter denna helg, tror jag faktiskt. Inte för att den inte har haft sina bra stunder, men överlag har det nog varit en ganska jobbig resa om jag ska vara ärlig.

Resan ner till Åbo gick faktiskt riktigt bra, vi stannade ett par gånger på vägen så Oliver fick leka av sig och sen åt vi middag i Åbo innan vi mötte upp Samis bror Harri, hans fru Riikka samt deras lilla Iina, och lekte av oss vid HopLop för att samtidigt fördriva kvällen tills vi skulle stiga på båten. Oliver var tvungen att vara uppe längre än vanligt men det gick ändå bra, förutom att han helst bara ville "gå! gå!" på båten sen, istället för att stanna i hytten och sova. Sen föll han också ur sängen mitt i natten så S fick trängas och sova med honom resten av natten..


Lördagen började med tidig väckning och avstigning i Stockholm. Allt för tidigt och allt för kallt för allas bästa, samt att planen om att gå på hotellfrukost gick i stöpet då alla hotell vi hittade var fullbokade och således endast hade plats för att servera sina gäster. Det blev istället torr tråkig frukost på Pressbyrån (det enda som var öppet halv 8 på morgonen) och sen gick vi omkring och fördrev tiden tills staden började väckas till liv. 

Det blev bl.a. ett varv via Kungsträdgården där det var så fint med de blommande körsbärsträden! Oliver fick springa av sig lite och så småningom började butiker och caféer öppna så vi hade mer att göra och titta på.


Resesällskapet bestod av Sami, Keijo (S mammas man), Sirkka (S mamma), Riikka, Iina, Harri och Oliver.


Resten av dagen spenderades mestadels i centrum där vi snabbt gick igenom några butiker men fick som jag trodde konstatera att det inte var nån bra idé med snart tvååring som man måste bevaka som en hök (hur kommer det sig att han hittar bollar att kasta överallt!??!?), och på caféer för mellanmål och vessabesök. Oliver fick nog många nya intryck för han tog 2 dagstupplurer i vagnen fast han annars bara sover en gång per dag, så då fick man ju iallafall sitta och ta det lugnt en stund utan att ha stenkoll nonstop.

 Redan runt 17 tiden var vi alla så trötta i kroppen så vi började styra stegen tillbaka mot terminalen för att vänta på båten, så då passade jag på att stanna i Gamla Stan och ta en kaffe med Heidi. När jag sen gick ensam mot terminalen stannade jag också en god stund vid Fotografiska's shop och beundrade plancherna, och det harmar så att jag inte köpte hem en som jag sett på nätet redan tidigare! 


När vi sen steg på Amorella gick vi direkt till buffén och åt oss övermätta. Oliver var i himmelriket och åt som en häst och sov gott hela natten sen med föräldrar som turades om att trängas bredvid.
Idag steg vi av båten, åkte till Abc på smörgåsfrukost och sen har vi kört hem med ett par pauser till. Oerhört skönt att slänga sig på sängen och sova en stund sen!

Så jaa, summa summarum; nog var det kul med lite miljöombyte men att vara en hel dag på stan utan att ha nåt hotell att gå och vila upp sig vid mellan varven, när man dessutom är gravid i v.30, har sjukt i rygg och bäcken och en liten kille som inte kan bestämma sig om han ska vara i vagnen, gå, eller i famnen (prompt skulle han ju då också vara i moderns famn som hade sjukt från förr) och som får tempertantrums om han inte får som han vill (hej 2 års trots) så är det kanske inte riktigt hejsan alla stunder.
Men nu vet vi ju det tills nästa gång! ..och då blir det nog som ickepreggo och barnfritt..

2 kommentarer:

  1. Tips till nästa gång, man får både resesäng eller sån där skyddsräcke (turvalaita) åt barnen. Samma gäller potta. Vi har bokat i förväg men tror det räcker att ringa till infon också (åtminstone om det finns lediga).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj de hade ju varit bra att veta, det hade jag faktiskt ingen aning om! Ska försöka minnas det om vi åker nån fler gång sålänge barnen är små, tack! :)

      Radera