fredag 7 april 2017

Årets trädgårdsplaner

Varje vår när snön smälter och man ser hur gården egentligen riktigt ser ut igen, blir jag återigen så taggad på att göra trädgården finare, bättre och trivsammare!

I år kommer jag ju vara höggravid första delen av sommaren och sen ha en nyfödd, så det blir kanske inte lika intensivt som tidigare år (fick dock nog gjort en hel del på våren som höggravid med Oliver men då hade man ju ingen 2 åring att se efter), men nånting ska vi väl få till stånd ändå! Förra året satte vi (eller mer min byggmästarpappa kanske, heh) bl.a. in en dörr direkt från vardagsrummet ut till bakgården (förstår inte hur vi klarade oss utan den tidigare!? Så smidigt!), vi byggde en till terass, fixade sandlåda och gjorde nytt jordgubbsland!


Vi har egentligen ganska stor bakgård för att vara på ett tätbebyggt bostadsområde så det tar ju en del tid ens bara att hålla allt i skick så det ser snyggt ut, men förutom det har vi i år planer på att..
 • eventuellt bygga nånsorts tak över terassen som är fast i huset
 • olja båda terasserna
 • göra en öppen eldstad med sittplatser runt (Hur är det dock med det och bestämmelser i bostadsområde? Måste kollas upp först)
 • köpa och plantera ett körsbärsträd och kanske ett plommonträd
 • införskaffa utomhus-klädtorkställning
 • Sätta in nya garagedörren som stått o väntat ett par år redan
 • fixa nånsorts gungställning åt barnen (gärna med spindelgunga!)
Så jaa, inte så stora saker egentligen men sen är det ju förstås ansande av bärbuskarna och syrenerna, rensande av jordgubbslandet, klippning av häckar och buskar, gräsklippning varje vecka och rensande och påtande i rabatter och blombänkar som ska minnas att göras också! 
I början på sommaren går sånt nästan av bara farten då det är roligt att vara ute och måra på men sen mot slutet av sommaren är det alltid som om orken tar slut och jag måste tvinga ut mig och hålla efter all växtlighet..!

4 kommentarer:

 1. Måste bara kommentera att det oftast krävs två träd av körsbär och plommon för att få frukt. Vi hade ett körsbärsträd som det aldrig kom frukt på, men då var det någon smart som meddelade att vi ska köpa ett till... Vilket hjälpte! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! :) Dock har ett par grannar också körsbärsträd, undrar om det räcker med det eller borde man ändå kanske ha två på samma gård så de står närmre?

   Radera
  2. Det kan hjälpa tror jag. Fråga Sunds.:) verkligen stor bakgård har ni. Men kanske du går i din mammas fotspår med trädgårdsintresset så då gör det ju inget? /Maria

   Radera
  3. Nja, riktigt lika gröna fingrar har jag nog inte och håller det gärna kanske lite mer lättskött och enkelt, men tycker nog det är kul när jag väl får nåt att hållas vid liv, heheh. ;) Kanske det kommer mer med åldern sen vartefter!

   Radera