måndag 9 januari 2017

Min gravidträning just nu

Under de senaste veckorna som preggolady har jag endast kommit mig iväg till boxen 2 gånger per vecka, vilket jag tycker känns väldigt lite egentligen men jag tvingar mig att lyssna på kroppen i första hand och inte ta i för hårt fastän huvudet kanske vill. Jag har smått börjat ana lite foglossningar redan (fick ju redan typ i v16 förra gången) och vill helst inte att de ska bli värre så det gäller att ta det lite försiktigt emellanåt. Och nån träning är ju faktiskt mycket bättre än ingen träning, så man får väl vara nöjd hur som!

Dock är det såklart mina favoritpass jag nu då passat på att träna, dvs styrka och teknik. Jag har ännu inte känt att jag behöver lätta på vikterna supermycket, 10-15kg i squat (förr 70-75kg, nu runt 60kg), i resten av olympiska lyften har jag ungefär samma vikt som tidigare (försöker mig dock inte på några pr), och i marklyft har jag gått ner från ca 90kg till ca 70kg, mest p.g.a. att jag inte mer kan använda lyftbälte och jag litar mer på att ryggen håller om jag använder det, så då ids jag inte pressa så hårt utan. I metcons (pulshöjande träning i slutet på passet) har jag dock börjat lätta på vikterna ganska rejält för att istället kunna hålla lite tempo och inte behöva vila så mycket eller bli yr p.g.a. tunga vikter.

Burpees gör jag inte alls mer då jag lätt blir yr av dem, likaså situps eller andra magövningar som känns obehagliga. Boxjumps stiger jag upp och ner istället för att hoppa och jump over bar hoppar jag istället över en träkäpp på golvet för att lite minska fallrisken. Lunges har jag märkt att jag börjar känna foglossning av så det kommer jag och undvika i framtiden, men annar tycker jag att jag klarar det mesta ganska bra ännu. Hoppas det håller i sig! Imorgon går vi in i v.17 och tiden bara rusar ju fram!

syrran (i mina träningskläder heheh, det var nog därför hon fick pr) och jag under en träning förra veckan

Jag har ju faktiskt beställt och fått hem ett par gravidträningstights också! Dock är de lite lösa runt magen än så kör tills vidare med ett par som tidigare varit lite för stora som inte spänner runt magen.

2 kommentarer:

  1. Hej . Varifrån beställt du gravid träningstights ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Från glammom.se! (Dock 15e frakt därifrån....)

      Radera