lördag 31 december 2016

Raketer och deras vara eller icke vara

Ikväll kommer Jeppis City efter flera års uppehåll hålla nyårsfirande på torget igen, efter att vi inte ens har haft ett torg utan en krater mitt i stan, under ett par år. Det tycker jag är bra! 
Kul att staden ordnar lite firande och att det dessutom händer redan kl 17-19 så att barnfamiljer kan joina gör det ännu bättre! Oliver kommer få se sina första raketer smällas av och förhoppningsvis har de sandat torget så vi inte slinker rakt ner i torggrottan p.g.a. dåligt fotfäste.

S nämnde tidigare idag att han blev irriterad på nån som ringde in till radion för några dagar sen då de pratade om raketer, och inringardamen tyckte att de börjar sälja dem allt för tidigt i butikerna då ungar sen börjar skjuta med dem flera dagar för tidigt och skrämmer bl.a. hundar. S tyckte alltså att hon var en onödigt gnällig typ men då tänkte han nog inte på vem han är förlovad med, för all I have to say is;
AMEN TO THAT, LADY!

Jag håller det inte som nån hemlighet att jag ogillar raketer och smällare, helt enkelt för att jag tycker det är urbota onödigt, det skrämmer djur och orsakar både skador på människor och natur (är det ens nån som går o plockar upp skräpet som kommer av raketerna man skjuter? Nej). Så om de nödvändigtvis måste säljas åt allmänheten tycker jag att de kunde säljas endast samma dag som man får använda dem. Alltså på villaavslutningsdagen och nyårsafton, that's it.

Ska jag ta det ännu ett steg längre så tycker jag att det vore bra om de inte såldes åt allmänheten alls, utan att de nu som på nyår bara skjuter upp dem från typ torget eller nånstans istället, så får de som vill komma dit o titta. Tänk hur många postlådor som skulle räddas (då int skitungar kan spränga sönder dem), djur som inte behöver va rädda och hur mycket mindre personskador som skulle uppstå!

4 kommentarer:

 1. Bra skrivet👍 jag ogillar raketer. De skrämmer våra djur,speciellt hästarna!

  SvaraRadera
 2. Håller såå med dej!! Tycker också dom kunde förbjuda att sälja raketer. Och som du skrev bara skjuta från ex. torg så att dom som VILL kan gå och se!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig och jag tänker mycket på alla invandrare om dom blivit informerad om vad det är som väntar dem under dessa högtider.. Här i Baggholmen, Jakobstad lät det åtm som en krigszone från alla håll och vår hund var livrädd och vågade inte ut på flera timmar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag somnade redan 22:10 igår heheh, men vaknade faktiskt flera gånger sen av att folk skjöt raketer här i området (björnviken), speciellt idiotiskt att skjuta i tätbebyggda bostadsområden där det helt säkert finns en massa barn som sover och husdjur som blir rädda! Och jaa man kan ju nog tänka sig att invandrare som kommer från krigshärjade områden blir speciellt rädda när det börjar smälla mitt i natten..

   Radera