måndag 5 december 2016

Orsaken till illamåendet?

Jag har inte mått dåligt på flera dagar och började faktiskt riktigt tro att det gått om, när jag kom på att "oj, jag har glömt att ta preggovitaminerna - bäst att ta dem". 10 min senare kommer en våg av illamående och magen vänds in o ut o vessan igen. 
Sen började jag fundera och visst är det så att jag har glömt att ta vitaminerna ungefär lika många dagar som jag inte mått dåligt, kan de faktiskt bero på dem? Nån annan med erfarenhet av det? 


När jag inte mår dåligt har jag inga krämpor eller kännigar alls förutom att brösten ömmar, så det känns nästan som att jag bara hittar på o inte alls är gravid egentligen. Minns att jag hade lite samma känsla emellanåt förra gången också, men det brukar ju släppa sen när man fått se bebisen på ultra, vilket vi ska på på fredag! 

12 kommentarer:

 1. Kanske du kan testa byta märke på vitaminerna, skadar ju inte att prova iaf! Jag har en kille som är en månad äldre än Oliver och vår tvåa är nu beräknad till slutet av maj. Känner mig också noll gravid, då jag absolut inte har några symptom denna gång, så fastän vi var på ultra för några veckor sedan glömmer jag fortfarande ofta att jag faktist är gravid igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måst nog ta o prova byta märke jo, förhoppningvis blir de bättre, eller så måst ja börja ta dem till natten eller nåt så kanske ja sover igenom illamåendet. :) Va kul med en annan som får med samma åldersskillnad! ^^

   Radera
 2. Har samma erfarenhet, men annat märke. Tog dem alltid till natten, så märkte jag inte illamåendet på samma sätt.

  SvaraRadera
 3. Jag har märkt att om jag tar just dehä samma vitaminerna på tom mage, så kastar ja upp... :/ så för mig funkar de att ta dem efter jag har äti upp frukosten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag tog ja de fakiskt på tom mage men tidigare ha ja tagi de i samband med eller efter frukosten, så de verkar int ha nån skillnad fö mej.. :/

   Radera
 4. Jag mådde illa om jag inte tog dem i samband med mat, vilket ledde till att jag under hela graviditeten åt morgonmål två gånger då jag brukade stiga upp 5 och sedan behövde äta igen vid 8 :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog tidigare tagit de i samband med mat men har ändå börjat spy, så de verkar int funka för mej.. :/ Ska prova ta till natten istället eller byta sort. :)

   Radera
 5. Många vitamintabletter får man sjuk mage av om de tas på tom mage. Rekommenderar som övriga att ta dem i samband med mat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har gjort det nog oftast hittills men spyr då upp allt jag ätit dittills.. :/ Men tänk att ja int ens hört talas om att de kan ge illamående förr!

   Radera
 6. Använde samma vitaminer när jag var gravid, tyckte de var bra. Jag tog de alltid på kvällen. Men prova att byt märk och se om nån annan funkar bettre för dej. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska prova ta de till natten iställe först, annars hamnar jag nog byta sort jo. :)

   Radera