onsdag 14 december 2016

En effektiv onsdag

Idag har jag gjort nåt som jag inte tidigare gjort under tiden som mamma, nämligen lämnat bort barnet o skötas medan jag själv varit hemma hela dagen!

Vi har ju inte Oliver speciellt ofta att skötas borta, gångerna han skötts av nån annan än oss kan man nog nästan räkna på fingrarna och när han väl varit o skötas har det handlat om typ 1-2 timmar. Mina föräldrar bor ju 20km bort och S mamma ca 250km bort, så det är inte sådär att man för honom o skötas bara för att själv fara till Prisma snabbt ett varv utan bara om vi faktiskt är bortbjudna eller har nåt viktigt frågar jag ens om skötare. För mig tar det på nåt vis dessutom ofta lite emot att ens fråga då jag inte vill att vi typ ska vara till besvär för nån och så har jag lite dedär som gnager i bakhuvudet att när vi skaffat (dumt ordval tycker många men nåja. kommer int på nåt bättre nujust) barn så är det nog vårt jobb att ta hand om barnet också.. Fast jag dömer absolut inte andra som har barnen att skötas ofta pga nån som helst anledning, det tycker jag faktiskt skulle vara skönt (och behövligt) emellanåt men ja, jag vill inte att nån ska tycka att vi är till besvär helt enkelt. Lättare då istället att tacka o ta emot om nån frivilligt erbjuder tycker jag!

Men ja, imorse hoppade vi i bilen, for 20km norrut till mommon&moffans, Oliver lämnade där och jag for hem igen. Sysslolös har jag dock absolut inte varit! Anledningen till att jag ens behövde ha honom att skötas var nämligen för att få ta tag i julstädningen ordentligt, helt ensam utan ett par välvilliga men ändå lite smått jobbiga små händer som vill hjälpa till med vad man än gör.
Jag satte igång genast jag kom hem och städade sen non-stop (endast ett smörgåsstop där runt lunchtid) från kl 10 - 15. HUHHU! Kan säga att ryggen är trött ikväll! Men nu är största delen av stugan skinande ren iallafall (får se hur länge det tillståndet håller i sig....). Städningen tar ju dock aldrig slut så det finns ju hur mycket som helst som jag ännu kunde göra men man måste väl sätta stop nånstans nångång.

Innan jag sen for o hämtade hem lillkillen igen (det hade gått superbra och jag fick en lång bamsekram som välkomnande) tog jag en lång dusch och for sen via Jysk o köpte ett junior-täcke åt honom. Han använder aldrig ens täcke (sparkar av det fastän man sätter på honom när han sover, har gjort det typ sen han lärde sig sparka medvetet) så vi har alltid dubbla pyjamas på honom istället, men tycker att babytäcket han haft hittills börjat se så löjligt litet ut i sängen (täcker typ 1/5del av sängen när man försöker bädda..) så det var ändå dags för ett större tycker jag, så får nya bebisen sen ärva det gamla. Har nån förresten tips om hur man får honom att låta täcket va på när han sover istället för att behöva klä på 2 pyjamisar varje kväll? //hälsn. täckälskaren


Carro efterlyste cafésällskap sen senare på kvällen så då blev det även sånt med henne o Janica! 
Minst sagt effektiv dag!

8 kommentarer:

 1. Ifall folk ha sagt att di kan sköjt, tykkä ja no du bra kan pass på att lägg å sköjtas utan att känn att du e ti besvär, om du vill lägg a å sköjtas såattsäg! Ja bruk ofta säg att ja kan sköjt syskonbånen, men "får" bara sköjt döm kanske 1 gång/ månad. Sku gärna sköjt döm 3 gang i viko typ ;D så is int känn att du e ti besvär :D

  SvaraRadera
 2. Vi använder sovpåse åt vår sparkare, typ som sovsäck men ändå inte. Finns åtminstone på HM i Vasa, så kanske också dit norrut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr tror ja nog att det resulterar i vredesutbrott om vi försöker få honom i sån, och så brukar han ju själv komma upp själv nångång under natten nästan varje natt o komma o sova resten av natten med oss o ja gissar att det int är speciellt lätt att gå i en sån heller.. :D Hade ni vant er med att sova i sån sen hen var liten eller har de gått nu efteråt?

   Radera
  2. Det har du nog rätt i! Jo han har sovit i den sen liten... Vi har fortfarande spjälsäng så han kan ställa sig upp å stå då han har den på men förstås inte gå

   Radera
 3. Finns också sovpåse på hm här i jeppis.

  SvaraRadera
 4. Camilla (camilla.9788@gmail.com )15 december 2016 22:18

  Hej! Ifall du e intresserad av en sovpåse så borde jag ha en liggandes i skåpet som du kan få! :-)

  SvaraRadera
 5. Här sparkat nog våra pojkar (4,5 år och 1 år 8 mån gamla) alltid sparkat av sig täcket. I något skede med storebror fundera jag på en såndär sovpåse men det lämna. I dagsläget sparkar de ofta av sig täcket men int har vi dubbla pyjamas för det, storebror drar själv på sig täcket ibland och int e de kalla när de vaknar på morgonen fastän de oftast sovit utan täcke. Brukar sätta varma sockor på dem å dra dem över byxbenen så blir int fötterna kalla. Det sägs ju att det är bättre att sova ifall man har svalt i sovrummet, så jaaa int vet jag hur man ska göra egentligen...?! �� /Tanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. De e först nu på vintern som vi ha börja ha dubbla då han börja vakna så ofta på natten o va så kall, speciellt om benen.. Tycker att de ha hjälpt lite med dubbla så därför kör vi på de. :) Sku ju va bra att hitta lite tjockare pyjamasar iställe men har int ännu hittat..

   Radera