fredag 4 november 2016

Barnrummet före och efter

Tänkte äntligen försöka ta o slänga upp ett par före-efter bilder från barnrumsrenoveringen!
Bare in mind att jag nu fotat med telefonkameran ikväll i lampljus när Oliver dessutom var vaken, så det är inte superstädat eller fixat, utan helt sådär vanligt som det ju är ungefär sisådär 100% av tiden.


På förebilderna hade vi redan hunnit flytta ut vår säng till nya sovrummet, men ni kan ju föreställa er en stor ful säng, ett par mörka nattduksbord och lite (mycket) kläder slängda i hörnen.


Myshörnan är verkligen en hit, där sitter vi ofta o läser böcker, och dit styr Oliver oftast stegen när han ska visa sitt rum åt någon. Den helfärgade (skit)tapeten är från KodinTerra och den rutiga är från Ellos.


Ännu har vi varken golv-, dörr- eller taklister, men nångång är det nog tänkt att vi ska skaffa såna också. 
Och vilken förändring det blev med nya taket! Såntdär fult trätak var det i hela huset när vi köpte det för 5 år sen. I de flesta rum målade jag det vitt redan innan vi flyttade in men dethär rummet hade lämnat. Nu tog vi den enkla vägen o helt enkelt satte fast ny panel utanpå istället för att skaffa nackspärr.


Ännu skulle jag nog också vilja skaffa lite mer tavlor och inredning på väggarna, och en till matta, men vi tar det en sak i taget. Oliver är nöjd med nya rummet och det är ju huvudsaken!

---


6 kommentarer:

 1. Vad mysigt det blev! ☺ Myshörnan ser verkligen inbjudande ut, perfekt att kura ihop sig där med en bok! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, är riktigt nöjd med den! :)

   Radera
 2. Åj va fint! Rummet ser så stort ut också! Är det större än hans förra rum? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo betydligt större, i de gamla rummet skulle de knappt ha rymts nåt annat än sängen om vi skulle ha satt in den dit.. :)

   Radera
 3. Va fint rummet blev. Undrar om hans säng har en kant eller inte? Om inte, hålls han i sin säng utan att falla ur den? Har själv funderat på att byta bort spjälsängen, men vår pojke rullar runt så mycket så jag tror han skulle falla ur den hela tiden. Har nog sett nya sängar som har en typ 30 cm kant men de är så dyra om man inte råkar hitta en begangad. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de har den inte! Jag var också orolig för det då han också sover väldigt vilt, men endast en gång har han fallit ur, och vi har fortfarande spjälsängsmadrassen på golvet nedanför då de känns säkrast ifall att.. Men jag har satt nån lite större nalle o kudde som står upp lite som en kant vid huvudänden så det ska ta emot lite om han rullar ditåt. Så ja, enda minuset nu är väl att han nog kommer därifrån o traskar till vårt sovrum varje natt, o trött o lat som jag är orkar jag inte ta fighten o föra tillbaka honom utan han sover sen med oss typ halva nätterna..

   Radera